Največ zanimanja na dražbi so poželi delovni stroji. Foto: MMC RTV SLO
Največ zanimanja na dražbi so poželi delovni stroji. Foto: MMC RTV SLO

Tako je bila vsota izklicnih cen za dva rovokopača in dva traktorja 53 tisoč evrov. Udeleženci dražbe pa so bili pripravljeni odšteti precej več. Stečajni upravitelj Drago Dubrovski je po dražbi dejal, da so v povprečju iztržili do 80 odstotkov višje cene od izklicnih.

Upravitelj je na dražbi ponudil še pet teptalnikov in 30 snežnih topov, zanje pa zanimanja ni bilo. Dubrovski ocenjuje, da gre za specifično opremo, ki zanima ozek krog kupcev, ti pa verjetno računajo na še nižjo ceno.

Sicer pa stečajni upravitelj prodaja le skromen del premoženja Športnega centra Pohorje, saj je DUTB že pred stečajem prevzel tri hotele. Premoženje je ocenjeno na 23 milijonov evrov, dolga pa se nabralo za 66 milijonov evrov.

Ker so večino terjatev prijavile banke lahko navadni upniki le še upajo, da bo Dubrovskemu uspelo nekaj iztržiti še z žičnicami. Te je prevzela mariborska občina, Dubrovski pa od nje zahteva 17 milijonov evrov. Končni izkupiček pa bo določila mediacija. Dubrovski upa, da bodo našli skupni jezik, s katerim bodo vsi zadovoljni.

Naslednja večja dražba bo konec aprila, konec stečajnega postopka pa bo odvisen tudi od sodnih postopkov, Dubrovski predvideva, da se bo končal do konca leta 2020.