Vogrin pričakuje podporo zakonu. Foto: BoBo
Vogrin pričakuje podporo zakonu. Foto: BoBo

Nepovezani poslanec Ivan Vogrin je v petek vložil predlog novele zakona o ustanovitvi občin ter o določitvi njihovih območij, s katerim predlaga ukinitev občine Ankaran. "Če sledimo temu, kar politiki blebetajo, da je treba racionalizirati lokalno samoupravo, dajmo začeti pri prvem koraku in ukiniti tisto, kar še ni ustanovljeno," je namen zakona po poročanju Primorskih novic pojasnil Vogrin. Poslanec pri tem računa, da bo zakon zaradi svoje logičnosti dobil zadostno podporo v parlamentu.
Že ob prvotni napovedi, da bo Vogrin tovrstni zakon vložil v parlamentarno proceduro, je predsednik sveta Krajevne skupnosti (KS) Ankaran Gregor Strmčnik izpostavil, da je "Mestna občina Koper s to potezo dejansko vendarle po treh letih priznala, da je občina Ankaran ustanovljena". Hkrati pa je poudaril, da je dejstvo, da bodo lokalne volitve letos potekale tudi v občini Ankaran.
O sodelovanju z Mestno občino Koper je Vogrin za omenjeni časopis navedel, da s koprsko občino ne sodeluje nič bolj kot s številnimi drugimi občinami.