Pihalni orkester Krško je na svojem spomladanskem koncertu izvajal filmsko glasbo. Foto: Goran Rovan
Pihalni orkester Krško je na svojem spomladanskem koncertu izvajal filmsko glasbo. Foto: Goran Rovan

Glasbeniki Pihalnega orkestra Krško so tudi letos pripravili spomladanski koncert. Tudi tokrat v veliki dvorani krškega kulturnega doma.

Izvajali so glasbo iz svetovnih filmskih uspešnic, za katere so tudi sami posneli svoje neme napovednike.

Člani Pihalnega orkestra Krško, ki jih vodi dirigent Dejan Žnideršič, so svoj spomladanski koncert posvetili filmu. V skoraj dveurnem programu so izvedli filmsko glasbo iz številnih filmskih uspešnic. Da je bilo doživetje res filmsko, so se ob izvajanju glasbe vrteli prizori iz filmov, ki so jih zmontirali na glasbeno podlago kar sami člani orkestra in tako dokazali, da poleg glasbe obvladajo še kaj drugega.

Poskrbeli pa so tudi, da je koncert minil brez veznega besedila in napovedovalca. To vlogo so prevzeli kratki črno-beli filmčki, ki so jih tudi sami posneli na vajah orkestra in jim kot v dobrih starih časih nemega filma, dodali še pisane dialoge in opise ter glasbeno podlago. S tem so dokazali, da se v njih skriva tudi nekaj igralskega in filmskega talenta, in dali koncertu nekaj novega, čarobnega in neponovljivega.

Obiskovalci so tako lahko uživali v nepozabnih filmskih melodijah iz filmov Pirati s karibov, Rocky, Batman, Hollandov opus (Ameriška simfonija), Love story, Boter in številnih drugih, prav tako pa tudi spletih filmske glasbe: Hollywood Milestones ter avtorjev filmske glasbe Nino Rota, Ennio Morricone in John Wiliams (Vojna zvezd in ET vesoljček).

Za MMC Goran Rovan