Rotary klub Sevnica je pripravil dobrodelni koncert Imeti rad. Foto: Goran Rovan
Rotary klub Sevnica je pripravil dobrodelni koncert Imeti rad. Foto: Goran Rovan
Na koncertu so zbrali 2.200 evrov za OŠ Ane Gale v Sevnici. Foto: Goran Rovan

"Dobrodelnost ali dobra dela lahko ljudje izkazujemo na zelo različne, tudi precej preproste načine. Ko bližnjemu namenimo nasmeh, ki nas pravzaprav nič ne stane, ga obdarujemo z dobro energijo. Stisk roke, prijaznost, spoštovanje … imajo podoben učinek." S temi besedami je povezovalka Tanja Žibert začela dobrodelni koncert, ki je privabil številne obiskovalce.

Na koncertu, ki ga je v prepolni dvorani kulturnega doma v Sevnici pripravil Rotary klub Sevnica, so nastopili: Godba Sevnica pod vodstvom dirigenta Matica Nejca Kreče, dekliška vokalna skupina Amabile, ki jo je na klaviaturah spremljal Benjamin Lipovšek, kvartet Jarica in glasbena skupina Gemaj, kot gostja večera pa Nuša Derenda.

Sevniški rotarijci, ki jim predseduje Alojz Tuhtar in štejejo 19 članov (klub je bil ustanovljen leta 2009), so se organizacije te dobrodelne prireditve lotili zato, da bi pomagali osnovni šoli Ane Gale iz Sevnice. Vsa zbrana sredstva - z vstopnino so zbrali 2.200 evrov - bodo namenili za letovanje otrok s posebnimi potrebami, ki obiskujejo to šolo. Sevniški člani Rotary kluba so že večkrat pripravili dobrodelne akcije za letovanje otrok, in zagotovo tudi ta ni zadnja. Simboličen ček je na prireditvi prejel ravnatelj šole Branko Teraš.

Prireditve se je udeležil tudi Dejan Mijovič, nekdanji rokometaš in fotograf, ki je tudi sam leta 2010 doživel nesrečo, saj je zaradi padca ohromel in pristal na invalidskem vozičku. Zdaj je v nekaj letih tako napredoval, da hodi že sam, brez bergel. Na osnovni šoli Ane Gale pa je pripravil projekt, v katerem sodelujejo tudi učenci te šole. Tako je nastala serija fotografij, ki na povsem svojevrsten način prikazujejo svet, v katerem živijo otroci s posebnimi potrebami. Gre za fotografski projekt s podporo mednarodne organizacije, ki spodbuja fotografsko dejavnost med paraplegiki. Mijovič bo junija v šoli pripravil tudi fotografsko razstavo, del nastalih fotografij pa je pokazal tudi na dobrodelnem koncertu.

Rotarijci so ob koncu koncerta vse predstavnice nežnejšega spola obdarili še s cvetlicami, ki jih je prispevala cvetličarna Zelena Pika.

Za MMC Goran Rovan