Irena Polak Fištravec je tudi letos povezovala Folkart na Festivalu Lent. Foto: BoBo
Irena Polak Fištravec je tudi letos povezovala Folkart na Festivalu Lent. Foto: BoBo

Iz javnih podatkov na Supervizorju je razvidno, da je podjetje Pixie, ki je v lasti žene župana Andreja Fištravca, julija od Narodnega doma Maribor prejelo 2.200 evrov, je poročal Žurnal.

Na KPK-ju so potrdili, da so dobili prijavo, ki pa je še v fazi predhodnega preizkusa, v katerem komisija oceni verodostojnost oziroma zadostnost razlogov za uvedbo preiskave. Šele po tem postopku bo jasno, ali bodo zadevo sprejeli v obravnavo oziroma uvedli postopke v skladu s pristojnostmi.

Festival Folkart povezuje od začetka
Mariborski župan se je na očitke odzval na svojem profilu na Facebooku, kjer je objavil fotografije svoje žene med povezovanjem Festivala Lent skozi mnoga leta. Zapisal je, da je ena izmed pionirk tega festivala in da festival Folkart vodi že od prvega dne, torej od leta 1989, ko je bila še napovedovalka na Radiu Maribor.

Na Festivalu Lent je povezovala že takrat, ko je bila županja Magda Tovornik, pa ko so bili župani Alojz Križman, Boris Sovič ter Franc Kangler, in povezovala je tudi letos.

"Tokrat je bila v prav posebni vlogi, saj se je prvič zgodilo, da je na otvoritvi Festivala Lent na oder povabila svojega moža, torej mene, ki sem bil tokrat prvič v vlogi župana. Je pa očitno njeno delo zmotilo nekoga, ki jo je prijavil na Komisijo za preprečevanje korupcije. In česa bi naj bila kriva? Da je bila letos izbrana za napovedovalko na Festivalu Lent brez razpisa. Mislim, da je pri tem vsak komentar odveč," je še zapisal Fištravec.

Pet prijav, dve že ovrženi
Sicer pa je protikorupcijska komisija v zvezi z županom Fištravcem pred časom prejela pet prijav, pri dveh so že sklenili, da ju v obravnavo ne bodo sprejeli, ker ni bilo zadostne podlage za sum kršitve, ki bi bil v pristojnosti komisije.