Župan Franc Škufca ogromno časa preživi na sodišču. Foto: BoBo
Župan Franc Škufca ogromno časa preživi na sodišču. Foto: BoBo

Župana je ovadil občinski svetnik Jože Zupančič, ki je do zdaj proti županu vložil že več kot 20 ovadb, od katerih je bila večina zavrženih. Župan vse očitke zanika. "Gre za nagajanje in politični konstrukt," vztraja dolgoletni župan Franc Škufca, ki je na čelu občine Žužemberk do ustanovitve leta 1998. "Na ovadbe sem se že navadil, škoda je, da zaradi njih porabim veliko časa pri odvetnikih in na sodišču. Raje bi bil na voljo svojim občanom," pravi.

Škufca vse očitke zavrača
Jože Zupančič, opozicijski občinski svetnik skoraj v vsakem večjem občinskem projektu, pod katerega se podpiše župan, najde sum kaznivega dejanja. "Ne gre za nobene politične konstrukte, ampak za kazniva dejanja, o katerih naj ima zadnjo besedo sodišče," je prepričan vlagatelj ovadb.
V zadnji, ki je privedla do sodne obravnave, je župan obtožen ponareditve oziroma uničenja poslovnih listin in zlorabe uradnega položaja v povezavi z gradnjo daljnovoda, ki naj bi ga začeli graditi brez javnega razpisa.

Škufca vztraja, da ni kriv. "Državna revizijska komisija je ugotovila, da nisem storil ničesar narobe in prepričan sem, da bo to spoznalo tudi sodišče," pravi župan. Zanimivo je, da sodni proces spremlja večje število občanov Žužemberka. Razdeljeni so na tiste, ki županu zaupajo, in druge, ki dvomijo o poštenosti njegovega dela.

Več danes v Slovenski kroniki
za MMC Petra Držaj, Televizija Slovenija