MMC priporoča
Alenka Bratušek je požela veliko komentarjev tudi zaradi svojega modnega sloga. Foto: BoBo
Alenka Bratušek
Zaradi konsolidacije javnih financ se je morala premierka udinjati voditeljem najmočnejših evropskih držav. Foto: EPA
Premierka se je že sestala s papežem Frančiškom. Foto: BoBo
Premierka in guverner Banke Slovenija sta ključna člena t. i. slovenske trojke. Foto: BoBo

Dodaj v

Tri interpelacije, štiri zamenjave ministrov, večje število brezposlenih ...

Leto dni Alenke Bratušek v številkah
27. februar 2014 ob 06:18,
zadnji poseg: 27. februar 2014 ob 07:46
Ljubljana - MMC RTV SLO

Mineva leto dni, odkar je bila za mandatarko imenovana Alenka Bratušek. Slovenija je po njenih besedah boljša država, kot je bila pred enim letom, in njeni temelji so tudi bolj zdravi.

Tovrstno "samozavestnih" izjav je bilo v manj kot enem letu, kolikor traja vladavina njene vlade, kar nekaj. Med bolj legendarne bi lahko uvrstili še: "Danes je dan, ko smo vam dokazali in pokazali, da znamo. In danes je dan, ko smo vam dokazali, da bo edina trojka v naši državi domača trojka," (ob razglasitvi bančne luknje v slovenskih bankah) ter "We can and we will solve our problems ourselves, (na televiziji CNN o tem, da Slovenija ne bo zaprosila za tujo finančno pomoč)."


Nedvomno je bila glavna tema slovenske vlade v prvih mesecih delovanja trmast boj, da ne bi pokleknili pred Evropsko unijo in zaprosili za finančno pomoč po grško- ciprskem ali španskem scenariju (zgolj za sanacijo bank), s čimer bi v Slovenijo privabili zloglasno "trojko", ki bi zapovedovala katastrofične ukrepe za konsolidacijo javnih financ.

Domača trojka
Tako pa je njihovo vlogo prevzela kar domača trojka v sestavi Alenka Bratušek, finančni minister Uroš Čufer in guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec. Državljanom so že razdelili "danajska darove" oz. ukrepe za konsolidacijo javnih financ, kot so višji DDV, nepremičninski davek ..., s čimer so jim dodatno izpraznili že tako prazno vsebino denarnic.

Sicer pa je bilo delo vlade zelo pestro. Sprejela je, morda ne rekordno, toda precej veliko novih zakonov, zamenjala kar štiri ministre, ob tem, da vlada šteje zgolj 13 ministrov. Hkrati pa so si ministri zaradi svojega dela prislužili že tri interpelacije, dve pa sta napovedani. Pretekla sumljiva dela nekaterih članov vlade preiskujejo tudi organi pregona. Sicer pa je leto dni mandatarke Alenke Bratušek tudi v številkah kar zanimivo.


1 Vlada Alenke Bratuškove se je v primerjavi s prejšnjo Janševo vlado povečala za eno ministrstvo, saj je bilo ponovno uvedeno samostojno ministrstvo za kulturo, ki ga vodi Uroš Grilc.

2 DZ je z 78 glasovi sprejel kar dve ustavni spremembi, in sicer je bilo v ustavo vpisano fiskalno pravilo in spremembe referendumske ureditve. S tem je vlada začasno pomirila Evropsko komisijo, da proti Sloveniji ni uvedla postopka zaradi presežnih makroekonomskih neravnovesij.

3 Trije člani komisije FDV-ja za presojo pogojev za odvzem znanstvenega naziva v sestavi Slavka Splichala, Mirjane Ule in Franca Malija so presodili, da magistrsko delo Alenke Bratušek ni plagiat. Ugotovili so, da je Bratuškova v svoji magistrski nalogi avtorska dela drugih avtorjev sicer navajala v nasprotju z danes uveljavljenimi načini citiranja. Vendar pa "na podlagi kritičnega ovrednotenega zbranega gradiva in virov ni mogoče strokovno in znanstveno presoditi, da naloga v pomembnem delu ni rezultat njenega lastnega dela".

4 Vlado Alenke Bratušek je DZ potrdil 20. marca lani. V manj kot letu dni pa so jo že zapustili kar štirje ministri. Prvi že po nekaj dneh, saj je 25. marca lani odstopil minister za infrastrukturo in prostor Igor Maher zaradi očitkov o črni gradnji na njegovem posestvu na slovenski obali. S položaja ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo je odstopil tudi Stanko Stepišnik, zaradi očitkov pri dodeljevanju subvencij podjetju Emo Orodjarna, katerega solastnik je. Minister za zdravje Tomaž Gantar je odstopil zaradi nezmožnosti izpeljave nujne spremembe zdravstvenega sistema. Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel pa je bila žrtev koalicijskih dogovorov, saj je PS resor prepustil DeSUS-u.

5 V osmih slovenskih bankah, v katerih so bili izvedeni stresni testi oz. pregledi aktive in obremenitveni testi, so pokazali, da slovenska bančna luknja znaša okoli 5 milijard evrov oz. natančneje 4,778 milijarde evrov. Za dokapitalizacijo NLB-ja, NKBM-ja in Abanke Vipa pa bo država namenila 3,012 milijarde evrov. Te tri banke so za zdaj zaprosile za ukrepe po zakonu o ukrepih za stabilnost bank.

6 Tudi opozicija je poskrbela za popestritev dela v državnem zboru in tako so bile v manj kot letu dni vložene interpelacije proti trem ministrom. "Preživeli" so jih finančni minister Uroš Čufer (PS), notranji minister Gregor Virant (DL) in infrastrukturni minister Samo Omerzel (DL). Interpelaciji čakata tudi ministra za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Pikala zaradi projekta državljanske vzgoje in znova ministra Viranta. Samostojni poslanec Ivan Vogrin je s pomočjo poslancev SDS-a proti njemu vložil interpelacijo, ker pri prvi "ni sodeloval". Šesta interpelacija pa se morda napoveduje tudi obrambnemu ministru Romanu Jakiču zaradi suma kaznivih dejanj v projektu Stožic.

7 Donos do dospelosti slovenske desetletne obveznice je 7. aprila lani na sekundarnem trgu presegel psihološko mejo sedmih odstotkov, ki po mnenju stroke državam ne dopušča več vzdržnega zadolževanja,

11 Vlada Alenke Bratušek je enajsta slovenska vlada, ki jo prvič vodi ženska. Ministrsko ekipo je sprva sestavljalo 11 ministrov in dve ministrici, od tega ena brez resorja.

13 Stopnja registrirane brezposelnosti se je decembra zvišala na 13,5 odstotka. Decembra lani je bilo na zavodu za zaposlovanje prijavljenih 124.015 ljudi, kar je 5.900 več kot decembra predlani.

15 podjetij v državni lasti je bilo predlaganih za privatizacijo: Adria Airways, Elan, Helios, Fotona, Aerodrom Ljubljana, Adria Airways tehnika, NKBM, Paloma, Cinkarna Celje, Unior, Žito, Telekom, Terme Olimje, Gospodarsko razstavišče ter Aero. Prodana sta že Helios in Fotona, v zaključni fazi pa je tudi prodaja Elana.

22 odstotkov znaša zvišana stopnja, 9,5 odstotka pa znižana stopnja DDV-ja, ki je začela veljati 1. julija. Vlada si je tedaj na račun višjega DDV-ja letno obetala okoli 250 milijonov evrov več proračunskih prihodkov. Za povprečno družino pa naj bi dvig DDV-ja po besedah Bratuškove pomenil 2,30 evra dodatnih stroškov na mesec.

35 Vlada je za reševanje težav koprskega Cimosa odobrila državno poroštvo za 35 milijonov evrov bančnih posojil.

50 evrov za mesec "izbrisa" znaša odškodnina t. i. izbrisanim po zakonu o odškodninski shemi. Najvišja možna odškodnina za izbrisanega je določena pri 36.000 evrov.

73 Z zadnjimi zadolžitvami na tujih trgih za dolarske pet- in desetletne obveznice se je slovenski javni dolg povečal z ravni med 20 in 25 odstotki na skoraj 73 odstotkov BDP-ja.

136 dni je Gašpar Gašpar Mišič zdržal v kabinetu premierke na mestu državnega sekretarja. Svoj odstop je ponudil zaradi pritiskov, ki naj bi jih na Bratuškovo izvajali zlasti koalicijski partnerji, ker je kandidiral za predsednika uprave Luke Koper. Ob tem je poudaril, da je bil na razgovor kot kandidat povabljen in se ni ponujal, saj da ni iskal nove službe. "Nisem politični kader, nisem prosil nikogar, da me podpre," je poudarjal.

3290 evrov stane ura poleta z vladnim letalom Falcon, ki je postal del flote Slovenske vojske (SV) še pod prejšnjo vlado v začetku leta 2013.

1.428.000.000 1,428 milijarde evrov je zadnja neuradna ocena vrednosti projekta Teš 6, čeprav se je šoštanjska termoelektrarna pred tem za državno poroštvo za 440 milijonov evrov vredno posojilo pri Evropski investicijski banki zavezala, da naložba ne bo presegla 1,3 milijarde evrov.

G. C.
Prijavi napako
Komentarji
ZBit
# 27.02.2014 ob 06:26
Ma to je najboljša vlada kar jih je! Ker če ženska vodi pol je vsaka vlada fenomenalna. NJE
Untamle
# 27.02.2014 ob 07:18
Ta vlada se po uspesnosti lahko primerja le se z žledom.
braun
# 27.02.2014 ob 06:55
Marionetna vlada AB se po ukazu botrov neodgovorno in zelo drago zadolžuje in s tem poglablja finančno luknjo RS.
Marionetna vlada AB nima ne politik ne ukrepov za stvarno sancijo gospodarstva, samo obremenitve, ki prinašajo nova odpuščanja zaposlenih in masovni propad gospodarskih družb.
Marionetna vlada AB blesti na zgrašeni davčni politiki vseh sort , od DDV do kvazi nepremičninskega davka, z vsemi davki pa dobesedno briše poslovne subjekte v gospodarstvu, kmetijstvu,
Marionetna vlada AB je z obdavčitvijo stanovanj poteptala ustavno določilo pravice stanovanja kot temeljne dobrine državljana RS
Marionetna vlada AB je bistveno bolj škodljiva kot vlada z znanimi obrazi. Zato mora marionetna vlada AB odstopiti. TAKOJ!
sportivko
# 27.02.2014 ob 07:04
Pa zakaj se vsaka vlada primerja s PREJŠNJO VLADO? A zdej se bomo 2014 primerjali še kar z letom 1991 ter partizani in nemci? Bolano!
kingstone
# 27.02.2014 ob 06:36
vsako potapljajočo se ladjo je težko usmeriti navzgor.
sploh še če imaš takšno neumno rajo, ki bi se rada potopila, samo zato da sosed ne splava na površje...
Krik
# 27.02.2014 ob 07:16
Ta vlada je še slabša od Pahorjeve, pa že tista je bila poden od podna.
xOz
# 27.02.2014 ob 06:48
...............Zaradi konsolidacije javnih financ se je morala premierka udinjati voditeljem najmočnejših evropskih držav. Foto: EPA......................

Poglejte sliko ljudi bozji. No zaradi nje in podobnih zadnjih 20 let (levih / desnih) se bodo morali nasi otroci in vnuki udinjati (beri prostituirati) pri voditeljih najmocnejsih EU drzav se nadaljnih 30 let.
Lovec
# 27.02.2014 ob 08:04
To, da se je brezposelnost skokovito povečala ni v prid Levici. Kaj zdaj ??
Ko je bila ga. AB v opoziciji je kar norela ko je omenjala brezposelnost.

Kdo to voli ?

Brez programa, brez ciljev !! Živele Butale !!
R.O.G. Skatepark
# 27.02.2014 ob 06:31
zakaj ne, zakaj ne? ker so vsi odveč, že kako stoletje al pa dve, tisočletji..zato ker zarad njih ne mormo met lepih stvari, nje
Bivši uporabnik
# 27.02.2014 ob 08:04
Po par mesecih v tujini vam lahko rečem da je Slovenijo prevzema balkanska mentaliteta oz. balkanska mafija. Zdaj vidim da je bil v meni problem, ker enostavno se nisem moral spustit na tak pokvarjen nivo razmišljanja kot se uvaja v SLO, pa tudi nisem več prenesel vsiljevanja komunističnih pravljic.
cvetka-drevensek
# 27.02.2014 ob 09:47
Slovenija propada pred našimi očmi, premierka pa se hvali - žalostno, res žalostno
janez1975
# 27.02.2014 ob 08:00
Alenki ostane samo še Predin......
Pikrck
# 27.02.2014 ob 10:55
Tako zna vodit vlado moja mama. Ko zmanjka denarja vzamemo kredit, ko nam ga ne dajo dvignemo davek, ko ne gre več z davkom pa si omislimo še krizni davek.
no72
# 27.02.2014 ob 08:55
Sploh ni za razložiti, kako je ta ženska antipatična s svojo zlagano, za lase privlečeno neskončno samohvalo, temelječo na lažeh in manipulacijah navadne raje, ki je vsa srečna, le da ni Janše.
V resnici je njeno delo za oceno nezadostno (1), saj velik del tega kar trdi sploh ne drži, slovenske ovce bo ostrigla do golega , korupcija nikoli v samostojni Sloveniji ni bila tako očitna in rapašena kot pod njeno vlado, po domače rečemu načinu njenega dela in prakse navadno blefiranje!

Pa še nekaj: svojo malho hvalijo samo berači, dobro roba nikoli ne rabi samohvale, še manj namerno iskanje sovražnikov v opoziciji in demoniziranje le-te!
PecenkA
# 27.02.2014 ob 08:18
Sploh ne bom bral celotnega članka, ker nočem še bolj pokvariti mojega trenutnega počutja, ampak glede na uvod se lahko vprašam samo, kako hudiča je lahko bolj zadolžena država bolj zdrava???
bondi
# 27.02.2014 ob 07:56
Šivilja spoki...tako slabe, nesposobne in lažnjive mandatarke si SLO ne zasluži. Če dodam še njene strice iz ozadja, priviligirance v JS, sindikate in tujce, je pa to že zgodovinsko slaba ekipa.
xOz
# 27.02.2014 ob 07:12
sportivko
# 27.02.2014 ob 07:04
Prijavi neprimerno vsebino
Pa zakaj se vsaka vlada primerja s PREJŠNJO VLADO? A zdej se bomo 2014 primerjali še kar z letom 1991 ter partizani in nemci? Bolano!

Mi se lahko primerjamo samo s sebi enakimi. Ti pa so Srbi, Makedonci, Bosanci, Hrvati, Bolgari, Romuni, Turkmenstanci, Mongoli, Pakistanci, Alzirci...itd. Mi smo srce Balkana pa, ce nam je prav ali ne. Smo zaostala drzava z zaostalimi ljudmi, zaostalimi volilci, zaostalim sodstvom, zostalo industrijo, zaostalo infrastrukturo....zgube pac!
Dare40
# 27.02.2014 ob 08:36
Bratuškova vlada je za Slovenijo podobna katastrofa kot je bil nedavni žled. Edina razlika je ta, da je bil žled naravna katastrofa, Bratuškova pa je nenaravna katastrofa....
Živi v svojem svetu in govori take neumnosti, da jo je težko poslušati....
neros1860
# 27.02.2014 ob 07:34
Srce nas boli, kaj se dogaja naši domovini Sloveniji ..:( Alenka.Bratušek je v očeh tujih medijev posebno v nemčiji ocenjena kot nesposobna političarka .. vse videno na obisku pri Merklovi..
stališča so,da je samo marjoneta ozadja ..
janez1975
# 27.02.2014 ob 08:01
Zvezde & izjave
Alenka Bratušek in Zoran Janković. Ostajata prijatelja in hodita na kave ..
Vladoska
# 27.02.2014 ob 07:12
Število brezposelnih se utegne povečat z morebitno uresničitvijo napovedi odpuščanja v javnem sektorju. Govori se o 30 odstotkih. Vprašanje je: Ali naj še vedno živimo tak odstotek nepotrebnih, ali se soočimo s povečanjem brezposelnosti, kar vladi prinaša minus točke? Kdo si upa storit to kar je prav? Zanimajo me vaši komentarji. Hvala
kop
# 27.02.2014 ob 06:55
@xOz

ja malo nas je takih ja, ki se zavedamo da so vsi isti lopovi.
Narodu gre res očitno še vedno predobro,da bi spregledal. In ker smo manjšina, ujeta v lastni državi moramo jest drek ki nam ga naserje ta večina, ki ne vidi dlje od svojega nosu.
GD
# 27.02.2014 ob 11:02
Binder Dandet
S katerimi potezami pa so nam spravili mednarodne finančne "morske pse", oz. kdaj?
Ribiič
# 27.02.2014 ob 09:20
Hvala vsem volivcem PS in vstajnikom, da ste ustoličili organiziran kriminal!
xOz
# 27.02.2014 ob 07:38
Vi dont nid help vi nid tajm.......pove vse.......vsak trol je dober, da nam bebckom lahko vlada!
GD
# 27.02.2014 ob 09:23
gesan
Če se levičarji na volitvah ne bi odločali le na podlagi ideološke pripadnosti ampak na to kdo bi bolje vodil državo bi bilo danes marsikaj bolje! Ker pa gledate le kdo je podpornik rdeče komunistične preteklosti smo pa tam kjer smo... levičarski mediji vam pa štango držijo in podpihujejo narod ko kakšnemu drugemu bolje kaže na volitvah kot pa murgelski opciji...

Drugače pa še enkrat, v času demokracije se protestira na volitvah...
Lovec
# 27.02.2014 ob 09:08
Namen vstajnikov je dosežen, Imajo stranko, imajo svoje ministrstvo ( Kulturno ).
To da se v enem letu zamenjajo 4 ministri, to nobenega ne moti. Mene pa moti, ker s tem dajo vedeti, da pojma nimajo kako voditi državo, nimajo ciljev in ne programa, da o znanju ne govori,.

Kdo to voli ?

Brez programa, brez ciljev .
zvonec5
# 27.02.2014 ob 07:00
Slovenija je po njenih besedah,bolša država,
tale cvirn trajberca je sigurno padla z neke druge galaksije...
renzl
# 27.02.2014 ob 11:23
Ta ženska si vsak dan večjo jamo koplje.....
sinko
# 27.02.2014 ob 10:50
In še jih kar naprej trpimo. Hvala Kučanu za ''Veliki pok'', hvala Kučanu in 25- terici za pohod na Magistrat, hvala Türku, ki se je z Jankovićem sončil po Stožicah, hvala mu za njegove besede, da je politiki JJ za večno reči ne, hvala mu za Fišerja in Maslešo, hvala mainstream medijem za veliko podporo tej politiki, hvala vsem starim levim strankam, iz katerih se rojevajo vedno nove in nove ( jih je že 20, ali še bomo malo počakali, da dosežejo to številko), hvala Ljudmili za podporo zakonu o arhivih (od kod ji denar, da pošilja članom stranke na domove zloženke o tej podpori? BTW učinek bo nasproten od želenega) in prošnja ES, da nas s to politiko še naprej podpira.

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/prenes
enih-3-3-milijarde-evrov-na-bankah-se-6-6-milijarde-slabih-posojil/330830
kuruc
# 27.02.2014 ob 09:35
Jaz pripisujem 50% krivde, da smo v takem stanju ravno medijem. Kdo pa je glavni ustvarjalec, mnenj volilnega telesa?
JBT
# 27.02.2014 ob 08:28
Mislim, da je odpuščanje v javnem sektorju nujno. Javni sektor se je preveč razbohotil v zadnjih dvajsetih letih. Boljše je plačati odpravnine in jih dati na borzo, kot pa jim vsak mesec plačevati plače. Dolgoročno je to vsekekor ceneje, seveda za državo, ne pa za birokrate, ki dosti krat delajo samo zaradi dela. Imamo desetine direktoratov, agencij, ... , in kaj ti delajo? Še sami ne vedo. Oni so sami sebi namen.
Lovec
# 27.02.2014 ob 12:05
Šurda
O slepoti lahko govori le slepec.
pirat321
# 27.02.2014 ob 10:07
Najbolj me moti to, da imajo nekateri to vlado za levo. Če nekdo hodi na partizanske proslave to še ne pomeni, da je levičar.
von Rhein
# 27.02.2014 ob 09:56
Alenka Bratušek je požela veliko komentarjev tudi zaradi svojega modnega sloga

Pa naj bo še en komentar več.Tak modni slog sem videl v Hamburgu na Grosse Freiheitstrasse.
Lovec
# 27.02.2014 ob 09:35
Vlada ne dela dobro. Vlada dela slabo. Ničesar ni naredila, kar ne bi bilo že prej definirano.

Edino, kar ji je uspelo narediti je zakon o nepremičninah, ki pa je navadno skropucalo, na to smo nekateri že opozarjali v samem začetki, sedanje poteze samo kažejo, kako nesposobni so in, da ideologija ki jo zagovarjajo in prenašajo v prakso vodi v prepad.
wisan
# 27.02.2014 ob 09:30
Mi bomo naredili to, naredili bomo ono. Govori, kot da so res domača trojka ( ali desetorka ? ), ki bo vse uredila, kar še ni ! Trojka upravljana od elit z ene strani in od EU z druge.
Pri mili riti ne poznam ukrepa, poteze te vlade, ki bi šla v smer oživitve gospodarstva in izboljšanja splošne situacije v državi. Vsak njihova ideja, vsak novi ukrep - so le dodatne obdavčitve.
Ideja: razmišljajte, kaj vam gospodarstvo, kot je, lahko da in ne kaj vi rabite, kaj zahtevate !
Svinjo najprej krmiš, da ima 300kg, poskrbiš, da ima mlade svinje, šele potem jo zakolješ. Kapišo ?
ajvar
# 27.02.2014 ob 09:01
35 Vlada je za reševanje težav koprskega Cimosa odobrila državno poroštvo za 35 milijonov evrov bančnih posojil.

ali vi novinarji veste, da je država ŽE morala plačati banki 35 mio ker je šel Cimos prej kot v enem letu po podpisu poroštva v maloro?
zemljemerec
# 27.02.2014 ob 08:38
Vse je argumentirano v duhu strank, sedaj pričakujem razglasitev dneva D , ko bodo vsi državljani hodili v službo brezplačno.
tupamaross
# 27.02.2014 ob 08:34
Čestitam na takih doseženih rezultatih, ki jih niti Turčinovu
ni uspelo doseči!
janez1975
# 27.02.2014 ob 08:15
Katera država poleg SLO ima še uradno malomarnega predsednika vlade?
dego47
# 27.02.2014 ob 07:48
Po svojih izjavah bi večkrat sodila v ustanovo,kjer se zdravi Ivan gradbeni.Kar se pa njene vlade tiče,ni še nobena do sedaj imela toliko opravka s kriminalisti glede korupcije,po domače lopovščine.Ko prebereš gornje "uspehe"bi bilo res lahko še dosti slabše.
smartass2011
# 28.02.2014 ob 00:16
Ne rabim več vročih strani. Odprem stran MMC, poiščem članke o Alenki in njene hot fotke.
ZETAC
# 27.02.2014 ob 09:58
K omenjenemu bi bilo potrebno še dodati brezprspektivnost in beg mladih izobražencev v tujino, kar nas bo na dolgi rok še zelo drago stalo.
von Rhein
# 27.02.2014 ob 09:51
Tri interpelacije, štiri zamenjave ministrov, večje število brezposlenih ...

Še kup dodatnega sranja,ki so ga uspeli nakopičiti...ampak razprtij ni več,na ulicah je mirno.
GD
# 27.02.2014 ob 08:51
Seveda da je bolje - za njihove tajkune ki so uničili Slovenijo, saj jim bratuškova preko slabe banke iz dneva v dan dajajo moratorij na kredite, rešuje forumaše 21 v factor banki in Probanki, nastavlja svoje poslance v vrhove državnih podjetij, firmam svojih ministrov daje državni denar, ter se za te potrebe nenormalno zadolžuje...
boroč
# 27.02.2014 ob 08:46
Ta vlada je izjemno uspešna. Mir imamo. Odpravila je vse vzroke, zaradi katerih so pred letom dni vstajniki razgrajali po ulicah. Učitelji učijo, zdravniki zdravijo, sodniki sodijo, policaji lovijo lopove, učitelji učijo....skratka vsak dela kar mora in zna. Semolič in Štrukelj lahko s prijatelji igrata tarok.
mandan
# 27.02.2014 ob 08:08
ta vlada je največja katastrofa za slovenijo in slovencelne

bojš bi bla naravna katastrofa
ti_si_nula
# 27.02.2014 ob 07:50
Meni slog oblačenja AB ni všeč, pa to ni edino kar mi pri njej ni všeč :D
eksekutor
# 27.02.2014 ob 07:30
enkratno vlado mamamo ni kaj
kar poglejte kaj delajo z nepremičninskim zakonom
sramota
Kazalo