Ilka Štuhec je dobila oba smuka v Lake Louisu. Po drugem sta ji družbo na odru za zmagovalke delali Švicarka Lara Gut (levo) in Madžarka Edit Miklos (desno). Foto: Reuters
Ilka Štuhec je dobila oba smuka v Lake Louisu. Po drugem sta ji družbo na odru za zmagovalke delali Švicarka Lara Gut (levo) in Madžarka Edit Miklos (desno). Foto: Reuters
Ilka in njena mama nagrajeni za garanje
Ilka Štuhec: Zdaj sem dozorela
Ilka Štuhec: Ne vem, ali bi se smejala ali jokala
Domen Prevc navdušil tudi v Nemčiji
Nov vrhunski dosežek Ilke Štuhec
Če ne gre Petru, je tu Domen
Štajerska puščica - Ilka Štuhec
V Klingenthalu Zdravljica za Domna Prevca
Zaključek posamične tekme iz Klingenthala
Ilka Štuhec še drugič zmagala Lake Louisu
Nastop Ilke Štuhec na 2. smuku v Lake Louisu
Zmagovita vožnja Ilke Štuhec v Lake Louisu

Zimska sezona se je komaj začela, slovenski športniki pa že nizajo uspeh za uspehom. Za največje navdušenje je poskrbela alpska smučarka Ilka Štuhec, ki je blestela v Lake Louisu in dobila oba smuka za svetovni pokal! Svoje so dodali tudi skakalci, na vrhu tekme v Klingenthalu je bil znova Prevc, a mlajši, Domen, ki je prevzel vodstvo v skupnem seštevku in si priboril rumeno majico.

#MMCdebata
MMC-debata je rubrika, v kateri na MMC-ju vsak teden izpostavljamo najodmevnejše komentarje uporabnikov našega portala.

Pred dobrim tednom je marsikoga v karavani alpskega smučanja presenetila Štuhčeva, ki je imela že po treningu smuka dobre občutke, te pa je prenesla tudi na uvodni smuk sezone ter ga dobila s prednostjo 22 stotink sekunde pred drugouvrščeno Italijanko Sofio Goggio. Tretja je bila Švedinja Kajsa Kling (+0,31). Več tukaj.

Goggia se je že veselila zmage, medtem pa.. ILKA! :D Režiser ji pa očitno ne privošči haha.

— super_balotelli 2016-12-02 21:28:58

Ob včerajšnjem nepričakovanem uspehu Ilke Štuhec bode v oči podatek, da je od zmage Pretnarjeve trajalo 16 let (če odštejemo Tino Maze) da je Slovenka zopet zmagala na tekmi za svetovni pokal. Ob za las zgrešenih odrih Drevove, Klineta in Kranjca na dosedanjih tekmah se zdi, da ima Slovenija zopet smučarje za velike stvari. Ena lastovka sicer še ne prinese pomladi, bolj bomo o tem pametovali po koncu sezone.

Ilka je v preteklosti bila deležna precej posmeha in kritik, nekaterih škodoželjnih, nekaterih pa povsem upravičenih. Od tega da ni dovolj resna, da naj raje več smuča in manj afne gunca. No, če je punca popravila stvari v glavi, bomo še videli. Čestitke mami Darji za dolga mukotrpna leta potrpežljivosti, ko je hčeri brezpogojno stala ob strani.

Zanimivo, da po zmagah Jermana (2) in Mazetove (3) sedaj še prvenec Štuhčeve na Stöckliju , prvič na teh dilah in prva zmaga, še Rebensburg in Cook pa sta se uvrstili med 6. Butična firma, ki je v 90-ih zasnovala smuči za takratno gardo švicarskih vrhunskih veleslalomistov (prvo zmago je dosegel Urs Kälin), se očitno prebija tudi v hitrih disciplinah.

— Kris 2016-12-03 20:32:08

Bravo Ilka!

Tale današnja zmaga je podcenjena .. Tina, 7. najboljša smučarka vseh časov, ni nikdar uspela 'dvojčka', čeprav je potolkla kar precej rekordov.

Če se je še dva dni nazaj zdelo nemogoče, če je včeraj vse skupaj osupnilo, smo se že danes njenih zmag 'navadili'.
To pomojem lahko pomeni edino dve stvari.
1. Da smo raaaazvajeni (od Tince)
2. Da ta zmaga najbrž ni zadnja

— MatjazP 2016-12-03 22:26:39

Bravo Ilka, nocoj si zaprla usta vsem tistim, ki so te dajali v nič.

— garmond 2016-12-02 21:25:20

Štuhčeva uspeh ponovila že dan pozneje
Dan pozneje je Štajerka uspeh ponovila in poskrbela za pravo evforijo med ljubitelji alpskega smučanja. Skrajšan smuk je znova odpeljala najhitreje, na oder za zmagovalke sta se uvrstili še Švicarka Lara Gut, ki je za Štuhčevo zaostala za pičlih 11 stotink sekunde, ter Madžarka Edit Miklos, ki je bila od zmagovalke počasnejša že za dobre štiri desetinke (+0,43). "Včeraj sem se poskušala čim bolj umiriti, odmakniti od evforije in vsega ter se pripraviti na novo tekmo. Lažje je priti iz ozadja, ko so že vsi glavni favoriti v cilju, kot pa peljati na začetku in čakati, kaj se bo zgodilo. To je bolj stresno," je za Televizijo Slovenija povedala Štuhčeva, ki je smuk začela s štartno številko 4. Več tukaj.

Lara nima sreče...ena slovenka gre pa pride druga :)

— Tilen 2016-12-03 20:44:05

Po 10 tekmah svetovnega pokala naši skoraj 500 točk.

Dober je tale efekt Massi. Upam da čaka vse ki so delovali v našem šport kariera vihtenja polavtomatskega orodja - lopate.

— sumtb 2016-12-03 21:18:37

Ilka bo postala še serijska zmagovalka, čimprej jo poslati še na veleslalom. Punca se je naučila zavijat, na smučeh je stabilna, fizično močna.

— SLOBloodPatriot 2016-12-03 20:53:57

Massija je treba dat za alfa in omego slovenskega smučanja!!

Vse ki bi jih on zbrcal ven iz zveze, bi bilo najbrž 95% upravičeno.

— midfielder 2016-12-03 21:24:15

Domen Prevc v majici vodilnega
Lani je Peter Prevc osvojil veliki kristalni globus, medtem pa podiral rekord za rekordom. Letos na uvodu sezone blesti še drugi Prevc, mlajši brat Domen, ki je v Klingenthalu zmagal že drugič. Prvič je slavil zmago v Ruki 25. novembra, drugo tekmo na Finskem je sklenil na 13. mestu. V nedeljo je nato v Klingenthalu spet vrgel rokavico izkušenejšim skakalcem, zmagal in prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Tekmo je končal dve desetinki točke pred Norvežanom Danielom Andrejem Tandejem, tretji je bil Avstrijec Stefan Kraft. "Konkurenca je bila zelo zgoščena. Če si na Finskem lahko še povprečen, si bil tu hitro zunaj boja. Tu sem ves čas delal dobre skoke in bil ves čas zraven. Zato sem po prvi seriji vedel, da bom lahko še nekaj izvlekel iz nastopa. Ob prvi zmagi so me še usmerjali, kam moram iti, ker je v svetovnem pokalu posebna procedura ob podelitvi, skrbiš, da so drugi okrog tebe veseli. Toda danes je bilo drugič in je bilo že lažje, razlike pa sicer ni bilo velike. Slovenske himne na račun svoje zmage še nisem slišal, na Finskem je niso igrali, tudi lani v Oslu na mladinskem tekmovanju ne ... Ko pomisliš, kako majhen narod smo, kako malo nas je, pa smo tako dobri v športu. Očitno se gradi na pravih temeljih in tudi vodstvo je pravo," je povedal Domen Prevc. Več tukaj.

Himna...neprecenljivo! Mali se mršči in piha pod čelo, poznam to, na solze mu je hotl potegnt, hehe....

— los-t 2016-12-04 17:00:49

Ko nam zmanjka enega Prevca; pride drugi! Tretji je pa še na lagerju; ce ga bodo slučajno rabili!

— weylakuc 2016-12-04 17:02:54

Bravo Domen!!! Peter pa le počasi...v prvi tekmi si dokazal da si še vedno najboljši...žal je prišel padec...pravi navijači vemo, da je težko po neponovljivi sezoni, začet novo...problem je v psihi, ki pa jo boš sigurno obvladal!!! Glavo gor in boljši skoki bodo prišli! Glede Domna pa le tole. Odličen skakalec in vsi navijači ( in tudi Peter) bi bili še kako veseli, da "mali" preseže vse kar je Peter VELIKI dosegel!!!

— lambizer66 2016-12-04 18:43:34

sam tale zima bo očitno nora. ilka zmaga. kline 0.04 s od stopničk. pri skokih je začel trgat malemu prevcu. ša kak fak začne tarče zadevat pa je to to.

— frozen pingvin 2 2016-12-02 22:42:33

Ilka in njena mama nagrajeni za garanje
Ilka Štuhec: Zdaj sem dozorela
Ilka Štuhec: Ne vem, ali bi se smejala ali jokala
Domen Prevc navdušil tudi v Nemčiji
Nov vrhunski dosežek Ilke Štuhec
Če ne gre Petru, je tu Domen
Štajerska puščica - Ilka Štuhec
V Klingenthalu Zdravljica za Domna Prevca
Zaključek posamične tekme iz Klingenthala
Ilka Štuhec še drugič zmagala Lake Louisu
Nastop Ilke Štuhec na 2. smuku v Lake Louisu
Zmagovita vožnja Ilke Štuhec v Lake Louisu