Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

#MMCdebata - Arhiv

"Še klavci vam povedo, da so živali čuteča bitja."

"Živali so čuteča živa bitja, kar pa za naše politike ne velja," je bil le eden od odzivov MMC-jevih bralcev na sprejeti predlog novele stvarnopravnega zakonika, ki opredeljuje živali kot živa bitja, ne pa tudi kot 'čuteča živa bitja'.

"To je res žalost od žalosti, da se tako pusti umirati ljudi."

"Naš pokojninski sistem je navadna Ponzijeva shema. Če bi od začetka plačevali prispevke vsak zase, bi dejansko lahko želi kar sejemo," je bil le eden številnih odzivov MMC-jevih bralcev na tegobe starostnikov, ki jih razkriva Humanitarčkov #ProjektVida.

"Plačujemo že dovolj obveznega zavarovanja!"

"Obvezno zavarovanje mora kriti VSE stroške NORMALNEGA pregleda pri zdravniku za VSE bolezni. Dodatno zavarovanje bi moralo biti nadstandard, ne pa da brez dodatnega zavarovanja sploh ne moreš k zdravniku brez doplačila!"

"Krepi se nadzor nad državljani: vsi enakopravni, vsi revni"

"Nekdo hoče na vse pretege umetno ustvariti krizo," je bil le eden številnih odzivov MMC-jevih bralcev na nova pravila pri kreditiranju prebivalstva.

"Davki niso problem. Problem je regulacija trga."

"Če bi naši delodajalci zagotavljali približno take bruto plače, kot tisti v zahodnih državah (ne pa 2- do 3-krat manjše), bi imeli raj na zemlji," je bil le eden številnih odzivov MMC-jevih bralcev na spremembo štirih davčnih zakonov.

"Ko se nečesa oklepaš tako krčevito, si to že izgubil."

"Represija in brutalnost sta najzanesljivejši poti, da dosežeš ravno nasprotno od želenega," je bil le eden številnih odzivov MMC-jevih bralcev na obsodbo devetih nekdanjih katalonskih voditeljev in aktivistov ter z nasiljem zatrte proteste.

"Vojna je najslabša varianta"

"Tudi če vam je vseeno za druge ljudi, bi morali biti PROTI vojni in pobijanju," je bil le eden številnih odzivov MMC-jevih bralcev na operacijo Izvir, s katero so turški vojaki ta teden vstopili v Sirijo.

"Izgleda, da je Adria s svojimi sloti na Brniku onemogočala konkurenco"

"Stečaj Adrie bo izgleda nekaj najboljšega, kar se lahko zgodi slovenskemu gospodarstvu," je bil le eden številnih odzivov MMC-jevih bralcev na vest, da bodo Adrijine povezave že prihodnje leto skoraj v celoti nadomestili.

"Sramota, koliko ljudi privošči Adrii propad"

"Gospodarstvo, turizem, šport in kultura so odvisni od povezljivosti s svetom, mi pa nimamo ne letalskih povezav niti železnice," je bil le eden številnih odzivov MMC-jevih bralcev na nadaljevanje agonije Adrie Airways.

"Trudeau se je ujel v zanko slaboumne politične hiperkorektnosti"

"Od zdaj naprej bom uporabljal za kurjavo le še premog bele barve in iz dimnika se bo kadil bel dim, kar bo dokaz, da nisem rasist," je bil le eden številnih odzivov MMC-jevih bralcev na 'rasistični' kostum Justina Trudeauja izpred let.

"Letalski in železniški promet v Sloveniji je v kameni dobi."

"Počasi, ampak vztrajno bomo na nivoju države Burkina Faso," je bil le eden številnih odzivov MMC-jevih bralcev na novico, da je Adria Airways zaradi odškodnine odpovedala polet na Dunaj.

"Britanci bodo zavoljo brexita še demokracijo ukinili."

"Ne samo, da se imperialisti igrajo s celim svetom, zdaj se še sami s sabo," je bil le eden številnih odzivov MMC-jevih bralcev na novico, da je britanska kraljica Elizabeta II. po predlogu britanskega premierja odobrila prekinitev dela parlamenta.

"Elektrike se za zdaj ne da shraniti kot salamo v hladilnik."

"NEK2 je absolutno najboljši kompromis za gospodarstvo in okolje," je bil le eden številnih odzivov MMC-jevih bralcev na besede premierja Marjana Šarca, ki je poudaril potrebo po postavitvi drugega bloka Nuklearne elektrarne Krško.

"Najbolje, da pobijemo vse divje živali in obdržimo samo domače."

"Ker brani mladiča bojo oba 'odvzeli iz narave'. Narava je res kruta, sploh če z njo upravlja človek," je bil le eden številnih odzivov MMC-jevih bralcev na medvedkin napad na lovca v bližini Podkraja pri Ajdovščini, ki se je zgodil ta teden.

"Demokracija orožja pač žanje, kar seje"

"Dokler izvajajo terorizem po vsem svetu, ni nič narobe, ko pa se jim to zgodi doma, je pa groza," je bil le eden številnih odzivov MMC-jevih bralcev na najnovejše strelske napade v ZDA.

"Kdor vozi 200 km/h, ogroža ves promet"

"Neverjetno, kako se nekateri trudijo upravičiti njuno divjanje in nepravilno prehitevanje," je bil eden izmed odzivov MMC-jevih bralcev na vest, da so policisti na dolenjski avtocesti zasačili dva voznika, ki sta vozila s hitrostjo 221 km/h.

"Katastrofa za Veliko Britanijo, dobra novica za Škotsko"

Človek, ki ga izvoli 90 tisoč ljudi, je težko reprezentativen pri narodu s 66 milijoni ljudi," je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na novico, da je Velika Britanija tri mesece pred brexitom dobila novega premierja.

"Zdaj je končno na svetlo pokukala priskledniška politika"

"Ko vse stranke dinozavrov in ideologije vihajo nosove, potem je poteza zagotovo v pravo smer," je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na potrjen predlog premierja Marjana Šarca za kandidata za evropskega komisarja iz Slovenije.

"Preveč se meša certifikacija in plačevanje programov šol." 

"Javno ni zasebno in zasebno seveda ni javno," je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na potrditev novele zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, ki spreminja način financiranja zasebnih osnovnih šol.

"Največji zagovorniki zasebnega želijo, da jim država po socialistično financira šolstvo."

"V Evropi je takega zasebnega šolstva precej več in so še veseli, da ga kdo izvaja," je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na potrditev predloga novele zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja.