Varovanci Marca Balbula so na prvi tekmi zanesljivo zmagali. Foto: EPA
Varovanci Marca Balbula so na prvi tekmi zanesljivo zmagali. Foto: EPA

Soboška obramba je na stadionu Sammyja Oferja zdržala do 64. minute. V prvem polčasu so sicer gostje imeli veliko priložnost, toda Amadej Maroša je zadel le vratarja Guja Haimova. Junak zmage je bil rezervist Mohamed Avad, ki je v igro vstopil v 51. minuti. 13 minut pozneje je podal v kazenski prostor proti Juvalu Aškenaziju, ki žoge ni zadržal. V bistvu ga je le zadela, a je do odbite znova prišel Avad. 22-letni napadalec je še enkrat podal Aškenaziju, ki se je tokrat odlično znašel in matiral Matka Obradovića.

Avad z razdalje za 2:0

Vratar Mure je štiri minute pozneje znova moral žogo pobrati iz svoje mreže. Avad je žogo dobil na dobrih 20 metrih. Gostje so mu pustili preveč prostora in izraelski nogometaš je sprožil ter natančno z levico meril ob vratnici. V 79. minuti bi lahko gostitelji še povišali prednost, toda Dolev Haziza je meril prek vrat. Pet minut pozneje je lepo priložnost na drugi strani zamudil Andrija Bubnjar.

Povratna tekma bo v Fazaneriji naslednji četrtek ob 20.00. Vmes Muro, ki je tokrat igrala brez poškodovanih pomembnih členov Nina Koutra in Nika Lorbka, čaka prvi krog državnega prvenstva, ko bo v nedeljo ob 19.00 gostovala v Celju.

Iz Izraela z novo okrepitvijo

Medtem je Mura dobila novega napadalca. Dvoletno pogodbo je s klubom v Izraelu podpisal Fejsal Mulić. 24-letni in kar 203 centimetre visoki Srb je kariero začel pri Novem Pazarju, od tam se je že kot 18-letnik odpravil v Nemčijo k 1860 München, kjer je ostal tri sezone.

Nato je igral še za belgijski Royal Excel Mouscorn, leta 2017 pa se je preselil v Izrael. Tam je v zadnjih dveh letih igral za Hapoel Acre, Hapoel Tel Aviv in v zadnji sezoni kot posojen nogometaš za Bnei Yehudo.


1. predkrog:
MACCABI HAIFA (IZR) – MURA 2:0 (0:0)
Aškenazi 64., Avad 68.

Maccabi Haifa: Haimov, Arad (86./Allyson), Habaši, Geršon, Mabouka, Plakuščenko (51./Avad), Lavi, Aškenazi, Meir, Šua (72./Abu Fani), Haziza.

Mura: Obradović, Kous, Bošković, Maruško, Šturm, Šporn, Kozar, Karničnik (74./Horvat), Bobičanec (79./Cipot), Šušnjara, Maroša (73./Bubnjar).

Sodnik: Manfredas Lukjancukas (Litva)


2. predkrog, prve tekme:
STRASBOURG – MACCABI HAIFA/MURA

Prve tekme bodo 25. julija, povratne pa 1. avgusta.