Luka Dončić se je vrnil v svojo hišo v okolici Ljubljane, družbo mu delata tudi Gia in Hugo. Foto: lukadoncic.com
Luka Dončić se je vrnil v svojo hišo v okolici Ljubljane, družbo mu delata tudi Gia in Hugo. Foto: lukadoncic.com

Doma je najlepše – pregovor, ki je v zadnjih dveh mesecih za številne nekoliko izgubil smisel, vsekakor pa to ne drži za Luko Dončića. Po dolgi karanteni v Dallasu se je pred dnevi vrnil v domovino. "Prva stvar, ki sem jo storil, je bila, da sem preizkusil, kako je znova držati žogo v rokah, in vrgel na koš, ki ga imam pred svojo hišo. Sledil je dolg spanec, saj mi na letalu ni uspelo zaspati," je povedal za svojo spletno stran.

V sezoni 2019/20 je bil Dončić do prekinitve najboljši v številu trojnih dvojčkov (14). Foto: lukadoncic.com
V sezoni 2019/20 je bil Dončić do prekinitve najboljši v številu trojnih dvojčkov (14). Foto: lukadoncic.com

Doma ima najboljše razmere za trening
Odločitev za vrnitev v Slovenijo je bila preprosta. "Vedel sem, da je to v tistem trenutku najboljša odločitev, in nisem se motil. Takšnih pogojev, kot jih imam za trening v okolici svoje hiše v Sloveniji, v svojem domovanju v Dallasu nimam. Tako fizično kot psihično mi bo čas, ki ga bom lahko do nadaljevanja Lige NBA preživel v Sloveniji, dobro del." Pripravljenost bo ohranjal predvsem s treningi meta in vajami za vzdrževanje moči. Vse z mislijo, da nekoč postane prvak Lige NBA: "Ta misel mi daje moč na parketu in to me motivira, da dam vsako tekmo od sebe 100 odstotkov."

Hišna ljubljenčka, igrice, serije ...
Čas v karanteni v Dallasu je Dončić v svoji hiši preživljal tako kot večina drugih Zemljanov: "Da mi ni bilo dolgčas, sta v veliki meri z viškom energije, ker smo bili kar veliko zaprti v hiši, poskrbela tudi moja psa. Čas sem si krajšal še z igranjem igric, pogledal sem kakšno serijo, vzdrževal pa sem redne stike s svojimi domačimi in prijatelji po telefonu."

Nepozabno srečanje v Chicagu
Nov dokumentarec o Michaelu Jordanu The last Dance mi je bil všeč, zelo si je zapomnil tudi letošnje srečanje z največjo košarkarsko legendo, potem ko je podpisal pogodbo z njegovo blagovno znamko. "Sicer sva že pred srečanjem govorila po telefonu. Uradno sva se spoznala na tekmi All-Star v Chicagu. Srečanje je bilo sicer bolj kratko, saj je imel veliko gostov, je bilo pa zelo prijetno. Rokovala sva se in malce pogovorila. Zagotovo srečanje, ki ga ne bom nikoli pozabil."

Sorodna novica Nadaljevanje negotovosti; maja 25 odstotkov nižje plače

Z veseljem bo oblekel slovenski dres
Košarko zdaj, razumljivo, že pogreša: "Zelo. Mislim, da je za nami zelo solidna sezona, ki bi jo radi nadgradili z nastopom v končnici. Konec meseca se bo vodstvo lige odločilo, kako bo z nadaljevanjem. Upam, da bomo nadaljevali." Olimpijske igre so prestavljene na leto 2021, prav tako kvalifikacije. Bo še vedno motiviran, da popelje reprezentanco Slovenije v Tokio? "Za takšen športni dogodek, kot so olimpijske igre, nikoli ne manjka motivacije. Če bom zdrav in brez poškodb, bom seveda z veseljem znova oblekel slovenski dres."

Uresničimo sanje: Denar zdaj za slovensko zdravstvo

Dončič je tudi med pobudniki dobrodelne fundacije Uresničimo sanje: "Žal nekateri otroci zaradi finančne situacije svoje družine nimajo enakih možnosti, da pokažejo in razvijajo svoj talent tako kot drugi. Na tej točki želim pomagati s svojo fundacijo, katere del sta tudi hokejist Robert Kristan in nogometaš Jaka Bijol. Primarni cilj fundacije je torej plačevanje športnih vadnin otrokom, v izrednih situacijah pa fundacija dovoljuje uporabo sredstev v druge namene. Tako smo se denimo zdaj odločili pomagati slovenskemu zdravstvu."