Timi Max Elšnik v dvoboju z Amadejem Marošo na četrtkovi tekmi v Murski Soboti proti Muri (1:1). Foto: www.alesfevzer.com
Timi Max Elšnik v dvoboju z Amadejem Marošo na četrtkovi tekmi v Murski Soboti proti Muri (1:1). Foto: www.alesfevzer.com

"Ne moremo se smiliti sami sebi, moramo iti naprej. V slačilnici imamo ogromno fantov z izkušnjami. Treba se bo pogovoriti in hitro bo vse kristalno jasno. Veliko se za nas ne spreminja. Tudi če bi imeli pred zadnjim krogom točko prednosti, bi šli na tej tekmi na zmago. Celje se bo resda mogoče malo drugače postavilo. Če bi nam bil dovolj neodločen izid, bi se morali oni odpreti, zdaj pa se lahko postavijo tako, kot se je na zadnjih tekmah že nekaj naših tekmecev. Lahko, da bomo imeli težave to prebiti, a mislim, da nam bo vseeno uspelo. Morali bomo imeti pobudo in pritiskati. Verjamem v fante," nam je po tekmi v Stožicah povedal zgovorni 22-letnik.

Sodnik nas je malo zabaval in bili smo malo živčni. Biti sodnik danes ni lahko. Bilo je nekaj situacij, ko sodniške odločitve niso šle v našo korist, toda težko je to komentirati, saj na igrišču ne vidiš vseh podrobnosti kot na televiziji. Ne moremo pa za poraz kriviti sodnika. Sami smo si krivi, da nismo izkoristili priložnosti.

O sojenju in živčnosti na tekmi proti Taboru

"Na takšnih tekmah ni pomembno, kje se igra"
Olimpija je v letošnji sezoni doma doživela kar sedem porazov. Veliko uspešnejša je v gosteh, kjer je klonila le dvakrat, jeseni v Kidričevem in Murski Soboti. Elšnik meni, da kraj obračuna tokrat ne bo imel bistvene vloge: "To bo ena izmed tistih tekem, ko ni pomembno, kje se igra. Gre se mož na moža, vsi dajo vse od sebe. Takšne tekme se skoraj nikoli ne končajo z neodločenim izidom. Zagotovo ne pričakujem neodločenega izida. Lahko se sicer malo tolažimo s tem, da je naš izkupiček v gosteh letos izjemen. Ne vem pa, če nam bo ravno lažje, ker igramo v gosteh. Tekma bo gotovo težka.

Upa na slavje z navijači
V nasprotju s Stožicami bo tokrat na tribunah vendarle nekoliko živahneje: "V Celju se lahko zbere tudi nekaj navijačev. Upam, da bomo tudi mi imeli nekaj podpornikov na tribunah in da bodo mogoče dodatna vrednost, ki bo pripomogla k naši zmagi. Danes so me presenetili s pirotehniko na strehi na začetku drugega polčasa. Vedno je lepo videti, da imaš podporo navijačev s takšnimi iznajdljivimi stvarmi. Upam, da se bomo lahko skupaj poveselili, ko bomo dvignili pokal."

Po uvodnih štirih zmagah pod vodstvom Dina Skenderja je Olimpija na zadnjih treh tekmah osvojila le točko. Zakaj takšne težave? "Mislim, da so se tekmeci začeli dobro pripravljati na nas. Na prvih tekmah nam je šlo res dobro, ker smo z novim trenerjem nekoliko spremenili način igre in je bilo nekaj drugačnega. Zdaj so nas tekmeci spoznali, postavijo se in mi imamo težave to prebiti. Pričakujem, da bo Celje storilo podobno, zato bo treba nekaj spremeniti. Treba bo analizirati, česa ne delamo dobro."

Sem v stiku z njimi, poznamo se že dolgo, tudi iz reprezentance. V nogometu je vedno malo zbadanja, da je potem uspeh še slajši. To traja že štiri, pet krogov. Mogoče bo moral kdo komu plačati kakšno večerjo ali kaj podobnega (smeh).

O dobrih znancih in prijateljih, ki igrajo za Celje.

Na Otoku preživel štiri leta
Vezist iz Zlatoličja je otrok Aluminija. Bil je član vseh mlajših reprezentančnih selekcij, vrhunec pa doživel v izbrani vrsti do 17 let, s katero je leta 2015 igral na evropskem prvenstvu v Bolgariji.

Tam je opozoril nase in se nekaj tednov pozneje preselil v Anglijo k slovitemu Derby Countyju. Poleg kaljenja v njegovi mladi ekipi je tri nastope zbral tudi za člansko moštvo. Sledilo je nekaj posoj v druge klube, v angleški tretji ligi je skupaj odigral 50 tekem in dosegel 13 zadetkov.

Sorodna novica Sedmi domači poraz postavil Olimpijino krono na kocko

Debi dočakal v Sežani
Lani poleti pa se je njegova avantura na Otoku po štirih letih končala. Potem ko je bil pol leta prost igralec in brez treningov z ekipo, ga je pozimi v svoje vrste zvabila Olimpija. Nato je imel smolo in se poškodoval na prijateljski tekmi na Reki, zato ni odpotoval na priprave v Turčijo.

Debi v Prvi ligi TS je tako dočakal šele po premoru zaradi epidemije covida-19 6. junija v Sežani, ko je igral zadnjih 20 minut. Od takrat naprej je dobil priložnost na vsaki tekmi, večinoma kot rezervist. V začetni postavi je igral proti Rudarju (5:0) in Muri (1:1).

"Če bomo prvaki, bom zelo srečen – tudi če ne bom igral"
Včeraj je na začetku drugega polčasa zamenjal Enrika Ostrca, upa pa, da bo stopil na zelenico tudi v sredo v Celju: "Seveda si tudi tam želim igrati, toda glavni cilj je osvojiti prvenstvo. V tem primeru bom zelo srečen – tudi če ne bom igral. Najraje sem na osrednjem položaju v vezni vrsti, da sem čim več pri žogi in razigravam soigralce. Največ tudi igram na tem položaju, včasih pa tudi levo ali desno. Mislim, da je dobrodošlo za vsakega trenerja, da ima igralca, ki lahko igra na več položajih in lahko na več načinov pomaga ekipi."