Celjani so najmanj gostoljubni gostitelji v Prvi ligi z izkupičkom 10-6-1, medtem ko je Olimpija najnevarnejši gost prvenstva z izplenom 11-4-2. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so najmanj gostoljubni gostitelji v Prvi ligi z izkupičkom 10-6-1, medtem ko je Olimpija najnevarnejši gost prvenstva z izplenom 11-4-2. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Sedmi domači poraz postavil Olimpijino krono na kocko

Olimpija v koronsko razvlečeni sezoni 2019/20 ob zaključku kroga ni bila nižje od 2. mesta, pri čemer je kar 29-krat zasedala sam vrh 10-članske Prve lige. A v odločilnem trenutku se je tehtnica nagnila na stran Celja, ki je v tretjem poskusu le prevzelo vodstvo: Ljubljančani so doma izgubili s Tabor Sežano (1:2), Celje pa je slavilo na sosedskem obračunu pri izpadlem Rudarju (2:0).

Slaviša Stojanović pred tekmo Celje - Olimpija

Strokovni sodelavec TV Slovenija Slaviša Stojanović je pred zadnjim dejanjem Prve lige dejal: Bomo videli v sredo, kdo je dejansko boljši v sezoni. Lestvica ne laže, a prihaja še zadnji najpomembnejši in neposredni dvoboj, kjer so na voljo tri točke. Celju zadostuje že točka, a zagotovo ne morejo igrati na remi. Olimpija ima v primerjavi s Celjem posamično kvaliteto, kjer lahko odločijo z eno samo akcijo, prostim strelom, prebliskom. A imajo Ljubljančani zdaj neprimerno več težav kot Celjani, pred katerimi so zelo sproščeni dnevi priprave.

Vodstvo samo trenutno stanje
"Smo trenutno vodilni. Olimpija je izgubila? Okej, hvala. To je trenutno stanje, a čez tri dni nas čaka tisto, kar smo si želeli, za kar smo garali. Bomo videli, kaj bo prinesla sreda,"
se trener Dušan Kosič veseli neposrednega obračuna za prvaka, kjer pa bo njegova četa v veliki prednosti pred Olimpijo, saj Savinjčanom za zgodovinski uspeh zadošča že točka.

"Fantje so delali, bili so predani. Imamo priložnost, da smo lahko nagrajeni, za kar smo garali," igralska legenda zeleno-belih poudarja, da imajo Celjani zdaj usodo v svojih nogah, da postavijo piko na i neverjetni sezoni, kjer dolgo niso mogli zmagati, po 4. krogu so bili šele osmi, zdaj pa so na pole positionu.

Sorodna novica Celje z zmago in po porazu Olimpije pred zadnjim krogom prevzelo vodstvo

Trener upa, da sreda ne bo zadnji uspeh Celja
In kakšen je prvi načrt? "Regeneracija, prešteti se. Igrali smo, kolikor smo morali. Verjamem, da je v fantih dovolj moči za sredo. Presrečen sem, da smo najmanj drugi. Imamo odlično ekipo. Želim si samo, da ne bo to zadnja stvar, ki jo bodo naredili," je v pogovoru z Anžetom Bašljem za TV Slovenija po zmagi v Celju povedal Kosič.

Rozman: Hitra gola, izključitev in rutinirano do konca
Eden temeljev celjskega uspeha predstavlja prekaljeni vratar Matjaž Rozman, ki velja za najboljšega čuvaja mreže v tej sezoni Prve lige. "Navijaška skupina Celjski grofi so prišli že na zadnji trening, res so fantastični. Zmaga je sladka tudi za njih," se je Rozman zahvali oživljenim organiziranim navijačem, ki skrbijo za dvigovanje nogometne temperature v Celju.

Rozman je podal tudi jedrnato oceno tekme v Velenju: "Sem smo prišli brez kapetana Mitje Lotriča. Mi ga je bilo zelo težko gledati v studiu, a smo na srečo hitro zabili gol in še drugega, nato nam je še rdeči karton Rudarja olajšal zadevo in rutinirano tekmo pripeljali do konca. Zdaj bomo takoj preklopili glave na sredo, saj vemo, da nas čaka tekma sezone."

Analiza 2. polčasa in odmevi po tekmi Rudar - Celje

S spočitim kapetanom po naslov
V studiu TV Slovenije je Saša Jerković gostil za tekmo z Rudarjem kaznovanega kapetana Mitjo Lotriča, kandidat za najboljšega igralca prvenstva z 18 goli in 11 podajami, ki bo za finale v sredo tako še dodatno spočit.

Olimpija brez Menala, Celje brez direktorja

Zaradi 7. rumenega kartona proti Celju ne more zaigrati napadalec Olimpije Luka Menalo, medtem ko bodo grofje v popolni zasedbi, zato pa na domači stadion zaradi kazni ne bo smel vstopiti direktor NK Celja Zoran Podkoritnik.

"Super položaj. Super nekaj dni pričakovanja, da se udarimo z Olimpijo. Verjamem, da jih bomo premagali. Zagotovo je vse lažje po zmagi in zlasti zdaj, ko smo prvi na lestvici. Zagotovo bo pritisk, a pozitiven, in pozitivna trema. Verjamem, da bomo zmogli, kot smo že vso sezono," se 25-letni napadalec veseli srede.

"Šli smo iz tekme v tekmo, kar smo poudarjali vso sezono. Tudi zdaj v Velenju. Šele po tej zmagi se lahko pogovarjamo o Olimpiji in naslovu. Vesel sem za vse fante. Uživajmo v tem trenutku," je v nedeljo zvečer še poudaril Lotrič, ki pa s ponedeljkom tako kot vsi grofje razmišlja le še o velikem finalu, ki si ga boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na TV Slovenija 2 ob 20.45.

Božić in Kerin v prvem polčasu zatresla mrežo Rudarja (5. in 26. minuta)

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 36. krog

ZADNJI KROG

Sreda ob 18.00:

DOMŽALE - TRIGLAV

BRAVO - RUDAR

CB24 TABOR SEŽANA - MURA

ALUMINIJ - MARIBOR

Ob 20.45:
CELJE - OLIMPIJA
Prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

Lestvica:

CELJE            35 19 11  5  72:34  68
OLIMPIJA         35 20  6  9  71:42  66
MARIBOR          35 19  7  9  62:38  64
ALUMINIJ         35 16  7 12  57:44  55
MURA             35 13 14  8  52:41  53
BRAVO            35 13  9 13  49:52  48
TABOR SEŽANA     35 13  7 15  44:49  46
DOMŽALE          35 11  7 17  50:63  40
TRIGLAV          35  9  5 21  43:85  32
RUDAR            35  0 11 24  27:79  11