Foto: BoBo
Foto: BoBo

"Z današnjim dnem podajam odstop s funkcije direktorice Slovenske turistične organizacije zaradi razhajanja pogledov na vodenje STO z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo. Slovensko turistično organizacijo zapuščam v odlični kondiciji, z vrhunsko, motivirano in kreativno ekipo, s katero smo v preteklih letih v tesni povezavi s turističnim gospodarstvom uspešno pozicionirali Slovenijo na globalnem turističnem zemljevidu kot zeleno in trajnostno usmerjeno destinacijo, ki se redno uvršča na lestvice najbolj atraktivnih in zaželenih turističnih destinacij," je med drugim zapisala v sporočilu za javnost.

Minister Počivalšek se je na odstop Maje Pak odzval, da se zahvaljuje za njeno delo in dobro sodelovanje na mestu direktorice STO-ja.

"Epidemija covida-19 je pred slovenski in globalni turizem postavila velikanske izzive, ki terjajo spremembe na vseh področjih. Vlada Republike Slovenije je v času epidemije za ohranitev turističnega ekosistema namenila dobro milijardo evrov, kar terja tudi nujne strukturne spremembe. Rešitve, v katere nas potiska nova realnost, morajo zato bolj pogumno nagovarjati ključne segmente, predvsem pa več časa posvetiti iskanju poti implementacij nadstandardnih rešitev," je med drugim navedel Počivalšek.

Maja Pak je vodila STO prvič med letoma 2010 in 2012, ko se je zgodila združitev STO-ja v javno agencijo SPIRIT Slovenija. V drugem mandatu je vodila znova samostojno Slovensko turistično organizacijo od avgusta 2015 do odstopa.

Odstopila je direktorica STO-ja Maja Pak