Foto: SPIRIT Slovenija
Foto: SPIRIT Slovenija

Lesarska šola Maribor je pripravila zanimivo delavnico izdelave nakita iz različnih oblik in vrst lesa, kar je pritegnilo najmlajše obiskovalce in ljubitelje nakita ter umetnosti.

V tematskem sklopu Prehrana in kmetijstvo smo na slovenskem paviljonu skupaj z ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pripravili razstavo na temo strategije za manj izgub hrane in odpadne hrane v verigi preskrbe s hrano. Skozi panojsko predstavitev so obiskovalci lahko spoznali slovensko kmetijstvo, se seznanili s strategijo »Spoštujmo hrano, spoštujmo planet« in spoznali primera dobre prakse: Donirana hrana (Zveza Lions klubov Slovenija) in Hrana ni odpadek (Biotehniška fakulteta, GZS, ZKŽP). S kvizom »Kako lahko ti prispevaš z zmanjševanju odpadne hrane?« so lahko preizkusili svoje znanje in spoznali korake za manjšo izgubo hrane. Veliko zanimanja je požela tudi 3D instalacija, ki je prikazovala zavrženo hrano s predstavitvijo ključnih podatkov in cilja SDG 12.3, kateremu je zavezana Slovenija do 2030.