Foto:
Foto:

Potem ko je Anna v lanski sezoni Tini skupno zmago odvzela šele na zadnji tekmi, ko je bila Avstrijka prva, Slovenka pa tretja (Tinina prednost se je tako iz 18 spremenila v zaostanek 22 točk), v tej sezoni ni nastopila ne ena ne druga. Medtem ko se je Tina odločila za premor, je Anni načrte prekrižala izjemno huda poškodba kolena, po kateri se zdaj počasi, a zanesljivo vrača. V Schladmingu sta dekleti, zdaj obe članici ekipe Milka Ski Stars, sedli za isto mizo in javnosti ponudili vpogled v zakulisje smučarske karavane.

Besede spodbude so Anni pomagale, da ni obupala

»Glede na okoliščine lahko rečem, da sem zelo v redu. Zelo sem zadovoljna s tem, kako se moje koleno celi,« je uvodoma povedala Fenningerjeva, ki tudi v trenutkih, ko še ne more smučati, pridno nabira moč z vajami v telovadnici. Na Tinino vprašanje, kako lahko vsaj za trenutek pozabi, da ne more smučati, je odgovorila, da ji v trenutkih, ko se ne počuti dobro, še toliko več pomeni družba njenega fanta, rada pa gre tudi ven na svež zrak. »Ne morem še biti zunaj cel dan, a krajši sprehodi pomagajo. Rada sem v naravi, to imam najraje.«

Fenningerjeva je Mazejevi priznala, da zdaj, ko pozna drugo plat kolajne – ko ve, kako je biti poškodovan – še toliko bolj ceni zdravje, hkrati pa ni nepomembno tudi spoznanje, kako zelo pomembne so lahko v težkih trenutkih besede spodbude ne le najbližjih, ampak tudi drugih, s katerimi se v življenju tako ali drugače srečuješ. »Kar me je zelo razveselilo po poškodbi v Söldnu je to, da so mi vsi – ne samo navijači, ampak celoten smučarski cirkus – poslali ogromno energije in motivacije, kar mi je zelo pomagalo pri tem, da sem delala in vztrajala še naprej,« je o spopadanju s poškodbo in motivaciji ter spodbudi, ki so jo ji dali drugi, povedala Anna.

Utrujajoče in v velik izziv, toda …

Anna je v pogovoru s Tino povedala, da že kar pošteno pogreša adrenalin, ki ga s sabo prinaša tekmovanje z najboljšimi smučarkami sveta: »Po eni strani je zelo utrujajoče in velik izziv, ampak le skozi nekaj takega se lahko posameznik še bolj razvije in šele zdaj res vem, kako pomembno je to, da imaš take nasprotnike. Prisilijo te v to, da si še boljši.« To zagotovo velja tako za Anno kot Tino, ki sta že v prejšnjih sezonah bíli izjemne boje: med drugim je bila Anna v Tinini epski sezoni 2012/13 tretja v skupnem seštevku svetovnega pokala, na OI v Sočiju pa je bila v veleslalomu Avstrijka počasnejša le od naše dvakratne olimpijske prvakinje.

Več o tem, kaj Tina Maze počne v letošnji sezoni in kako ji lahko pošljete s čokolado oblite želje (in še veliko več), najdete na spletni strani www.milkaskistars.com.