Foto:
Foto:

V letu, ko Milka praznuje 20-letnico smučarskih sponzorstev, se Tina Maze na smučarskih prizoriščih preizkuša v vlogi nežne izpraševalke (The Tender Insider).

Tina se že veseli novih nadaljevanj – kot naslednjo bo pred mikrofon povabila Anno Fenninger –, hkrati pa vabi vse svoje privrženke in privržence, da si ogledajo tudi že doslej nastale posnetke. Ob Michaeli Kirchgasser je v Söldnu intervjuvala še eno članico zasedbe Milka Ski Stars, in sicer Francozinjo Tesso Worley, s katero sta med drugim govorili o tem, kako se vrhunske športnice soočajo z vsakoletnimi izzivi pred novo sezono. Kot je razbrati iz pogovora, ni vedno lahko. »Prisoten je določen pritisk, saj nikdar ne veš, kje si in kako dobro si opravil s pripravami,« je Tini povedala Worleyjeva. Na vprašanje, kako se počuti na štartu in kako uspe znotraj svojih nastopov svojo nežno žensko plat nadomestiti z bolj brezkompromisno, skorajda moško odločenostjo, je odgovorila: »Mislim, da je kombinacija obojega. Ko greš na tekmo, si seveda želiš iti v vsaka vratca čim bolj odločno, močno, toda kdaj je pomembno znati biti na snegu tudi nežen. Čim lepše drseti po površini … Mislim sicer, da smo ženske boljše pri usklajevanju teh dveh nasprotij.«

Smučarki sta se dotaknili tudi občutkov perfekcije na progi. Strinjata se, da obstajajo. »A le za kratek čas. Občutiš jo na začetku ali pa na koncu, čeprav si morda malo utrujen, vmes pa niti ne. Vmes je borba, biti moraš gladiator,« je povedala Worleyjeva, sicer svetovna prvakinja v veleslalomu iz leta 2013. Za Tesso je takrat najmanj zaostala prav Tina, ki je na istem prvenstvu osvojila še zlato v superveleslalomu.

Celoten intervju si lahko ogledate tukaj:

Kaj pa bi vi zapisali Tini na čokolado?

Tina še naprej poziva svoje navijače, da ji pošljejo sporočilo na prav poseben način: zapisanega na virtualno čokolado. Vsa sporočila bo z veseljem prebrala, z nekaj sreče pa bo morda prav vaša želja iz virtualne postala kar prava čokolada.