Avtokamp Solaris. Foto: Marko Novak
Avtokamp Solaris. Foto: Marko Novak

Po poročanju hrvaških medijev je bilo najhuje na območju Karlovca in Duge Rese. V Karlovcu je veter odnašal strehe, toča pa poškodovala kmetijske površine in vozila.

Toča v velikosti oreha in jajc je poškodovala strehe na več desetih stanovanjskih hišah in številne avtomobile. V nekaj minutah je uničila vrtove, sadovnjake in druge kmetijske površine. Karlovški gasilci so po poročanju portala index.hr posredovali okoli stokrat.

Veter je odnesel streho s poslopja šole za odrasle v Dugi Resi. Neki voznik avtomobila se je padajoči strehi izognil za las, poroča hrvaška javna televizija (HTV).

Močno neurje z vetrom in dežjem je zajelo tudi hrvaško Istro, predvsem območji Umaga in Poreča. Izruvana so številna drevesa in prometni znaki, veter je odnašal zabojnike za smeti. Škoda je bila povzročena na družinskih hišah, avtomobilih in cestah, so potrdili gasilci iz Umaga.

Sorodna novica Foto: Odstranjevanje škode po neurju, padavin še ni konec

V Umagu je veter pihal tudi do 150 kilometrov na uro, na morju pa so bile trombe, je poročal portal istramet.hr. V Poreču je podrto drevo uničilo eno od avtobusnih postajališč. Kljub neurju v hrvaški Istri po navedbah policije ni bilo večjih težav v prometu.

Neurje je v ponedeljek zvečer zajelo tudi Zadar in Zagreb. Voda je poplavila nekatere ceste, a večje škode po prvih podatkih ni bilo.

V Trstu poplavljene številne ulice

Neurje, ki je prineslo obilne padavine in močan veter, je zajelo tudi Trst z okolico.

Kot poroča Primorski dnevnik, je ponekod v pol ure padlo skoraj 30 litrov dežja na kvadratni meter. To je približno tretjina celotnega običajnega mesečnega povprečja. Največ dežja je padlo v Trstu in Briščikih.

V Trstu so bile poplavljene številne ulice in ceste, tudi v središču mesta. Poplavljalo je tudi drugje na Tržaškem, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.

Na tem območju je sinoči pihal tudi močan veter. Sunki vetra so bili najmočnejši v vzhodnih in osrednjih predelih tržaške pokrajine, nekoliko manj močni pa na zahodu. Najmočnejši sunek jugozahodnega vetra so izmerili v Trstu na pomolu Bratov Bandiera in na Katinari, in sicer 93 kilometrov na uro. Veter je lomil veje in podiral drevesa.

Plohe in nevihte, lahko tudi močne, se bodo ponekod nadaljevale tudi danes. V sredo pa pričakujejo izboljšanje vremena, še piše Primorski dnevnik.

Neurje zajelo Hrvaško