Predvsem zvečer ni izključen niti pojav toče, napovedujejo vremenoslovci. Foto: Pixabay
Predvsem zvečer ni izključen niti pojav toče, napovedujejo vremenoslovci. Foto: Pixabay
toča
Nad Ptujem se je razbesnelo neurje. Foto: Danijel Poslek
toča
Tudi zvečer in ponoči so na območju Štajerske in Pomurja še mogoče nevihte. Foto: Danijel Poslek

Kot so zapisali na Agenciji RS za okolje (Arso), lahko ob tem narastejo hudourniški vodotoki. Po napovedih Arsa bodo padavine do jutra sicer večinoma oslabele, oblačnost se bo počasi trgala.

Ob zelo intenzivnih padavinah bodo v naslednjih urah znova močneje narasli hudourniški vodotoki s povirji na Pohorju, zahodnem delu Slovenskih goric ter Halozah. Pri tem so mogoča razlivanja hudournikov na izpostavljenih delih, v manjšem obsegu pa se lahko razlije tudi reka Dravinja in tudi druge manjše reke na tem območju. Ponoči pa so mogoči hitri porasti in razlivanja tudi v drugih krajih v vzhodni in severovzhodni Sloveniji. V Pomurju obstaja verjetnost zastajanja zaledne vode, so še opozorili na Arsu.

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. Še se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma nevihte, ki bodo pogostejše popoldne. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 26 stopinj Celzija.

Ponedeljek bo prinesel sonce
Za odtenek lepše vreme si lahko obetamo v nedeljo, ko bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Ponedeljek pa nam bo znova postregel s soncem.

Nič lepšega vremena ta konec tedna ne bodo imeli v sosednjih državah, saj se bodo predvsem v krajih južno in vzhodno od nas pojavljale krajevne padavine, deloma nevihte.

V preteklih dneh besnela neurja
Vreme je v zadnjih dneh povzročilo kar nekaj težav, ponekod nad Slovenijo so se tudi danes razbesnela neurja, na Ptuju je klestila toča, v Mariboru je padal močan dež.

Najslabše jo je po poročanju Televizije Slovenija odneslo naselje Dravski Dvor pri Miklavžu na Dravskem polju, kjer je voda poplavljala hiše. S čiščenjem jaškov za meteorno vodo in črpanjem vode iz kletnih prostorov so imeli gasilci kar nekaj dela tudi drugje na Štajerskem.

Na Železnikarjevi ulici v Ljubljani je strela udarila v ostrešje stanovanjskega bloka in zanetila požar. Gasilci so požar že pogasili, streho pa prekrili s folijo in platnom. Zaradi zamašenih prepustov pa je voda zalila hodnik, garderobo in kopalnico ljubljanske osnovne šole v Dečkovi ulici.

Že dopoldne je v Rogaški Slatini meteorna voda zalila kletne prostore garažne hiše, knjižnice in trgovine.


Nad Slovenijo so se razbesnela neurja
Nad Slovenijo so se razbesnela neurja