Voda je odnesla kar nekaj zemljišč, sprožila številne zemeljske plazove ter na njive in travnike nanesla več tisoč kubičnih metrov peska, skal, mulja in lesa. Foto: BoBo
Voda je odnesla kar nekaj zemljišč, sprožila številne zemeljske plazove ter na njive in travnike nanesla več tisoč kubičnih metrov peska, skal, mulja in lesa. Foto: BoBo

Kot je povedal ravnatelj Osnovne šole Tržič Stanislav Grum je danes v šolo prišlo vseh sedem osnovnošolcev iz Jelendola. Dva sta sicer v šolo zaradi zdravniškega pregleda prišla že v torek, v sredo so vsi otroci ostali doma, danes pa so se, v skladu z dogovorom med starši in šolo, v šoli že zbrali vsi.

"Veseli smo, da so otroci lahko prišli," je dejal ravnatelj in dodal, da ni nikakršnih težav, kar se tiče snovi in učnega procesa. Pojasnil je tudi, da se otroci iz Jelendola sedaj s svojimi sošolci pogovarjajo o tem, kako je neurje prizadelo njihov kraj, in z njimi delijo svoje izkušnje.

Prihod iz Jelendola v Tržič prebivalcem sicer še vedno predstavlja precejšen organizacijski zalogaj. Gasilci jim pomagajo pri prevozu do usadov na cesti pri Dovžanovi soteski, kjer del poti nato prehodijo, na drugi strani pa nadaljujejo pot s svojim ali javnim prevozom.

Delavci hitijo, da bi bila cesta čim prej v celoti prevozna. Poveljnik tržiške civilne zaščite Drago Zadnikar upa, da bi bila cesta prevozna konec tedna. Hkrati se nadaljuje urejanje vodotokov in čiščenje propustov.

Škoda vse višja
Vse bolj se tudi kažejo razsežnosti škode, ki so jo po obilnem deževju v noči z 29. na 30. oktober povzročili deroči vodotoki tudi na kmetijskih površinah. Voda je odnesla kar nekaj zemljišč, sprožila številne zemeljske plazove ter na njive in travnike nanesla več tisoč kubičnih metrov peska, skal, mulja in lesa.