Narasla reka Pivka je zalila parkirišča pri Postojnski jami in zalila klet obnovljenega Modrijanovega mlina. Foto: Barbara Renčof
Narasla reka Pivka je zalila parkirišča pri Postojnski jami in zalila klet obnovljenega Modrijanovega mlina. Foto: Barbara Renčof
Težave zaradi snega, poplav, plazov

Reka Krka bo v spodnjem toku predvidoma v noči na sredo dosegla opozorilni pretok, opozarjajo na agenciji za okolje. Reke Vipava, Branica, Rižana in Reka ter manjši vodotoki na širšem območju Postojne so v ponedeljek presegle opozorilne pretoke in poplavile na izpostavljenih območjih ob strugah. Zalilo je kleti na območju Postojne, Ilirske Bistrice, Kopra in Ptuja, kjer so posredovali gasilci.

Na Agenciji za okolje še opozarjajo, da je v Julijskih Alpah velika nevarnost snežnih plazov.

Po podatki centra za obveščanje je ob 5.20 v Zagorju v Občini Kozje zdrsnil zemeljski plaz, ki je zaprl polovico dovozne ceste. O motnjah pri preskrbi z električno energijo so v ponedeljek zvečer poročali z območja Jesenic, iz občine Šoštanj in Andraža nad Polzelo.

Sneg v Planici zasul delavca
Težave je povzročal tudi težek sneg. Malo pred 21. uro je na planiški skakalnici plaz zasul delavca, ki si je poškodoval nogo. Pod težo obilnega snega je popustila napihljiva streha mobilnega drsališča za dvorano Podmežakla na Jesenicah. Medtem se je na radovljiškem bazenu šotor, s katerim je prekrit, upognil. Na pomoč so priskočili radovljiški prostovoljni gasilci, ki so s šotora odstranili sneg.

V sredo se bo spet pooblačilo, dopoldne bo deževalo predvsem v zahodnih in ponekod v osrednjih krajih, v noči na četrtek pa se bodo padavine okrepile in zajele vso državo. Meja sneženja se bo spustila na okoli 800 metrov nadmorske višine.

Težave zaradi snega, poplav, plazov