Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Kot so sporočili iz Okrajne volilne komisije Ljubljana Moste - Polje, so se za to odločili zaradi lažje organizacije in boljše dostopnosti volivcem.

Zaradi reorganizacije je nov sedež vseh 14 okrajnih volilnih komisij na Linhartovi cesti 13, vendar pa naj bi bila organizacija predčasnega glasovanja za vseh 14 volilnih okrajev na tej lokaciji za volivce težje dostopna. Tukaj namreč obratuje sedež upravne enote, ki med tednom sprejema stranke. Predčasno glasovanje bo zato izvedeno v bližini sedeža, in sicer na Gospodarskem razstavišču na Dunajski cesti 18 v dvorani Kocka (A2), vhod z Vilharjeve ceste.

Sorodna novica Referendum o vodi - Kdo ščiti slovenske vode?

Volivcem bodo zagotovili brezplačno parkiranje

Tu bo vzpostavljenih 14 volišč, prav tako bo na lokaciji zagotovljeno dežurstvo okrajnih volilnih komisij in upravne enote, ki bo omogočalo, da stranke, ki bi izpadle iz volilnega imenika, takoj pridobijo potrdilo in jim ne bo treba ponj na Tobačno ulico 5. Volivcem bo zagotovljeno brezplačno parkirišče na območju Gospodarskega razstavišča.

Zahtevo za referendum o noveli zakona o vodah so vložile nevladne organizacije, združene v gibanju Za pitno vodo. Novela bo na referendumu zavrnjena, če se bo za to izrekla večina udeležencev referenduma, pri čemer pa mora ta večina hkrati predstavljati tudi najmanj 20 odstotkov vseh volilnih upravičencev. Glede na seznam volilnih upravičencev to pomeni okoli 340.000 volivcev.