DVK na nekaterih voliščih preverja izide referendumskega glasovanja. Foto: BoBo
DVK na nekaterih voliščih preverja izide referendumskega glasovanja. Foto: BoBo

Pri podrobnem pregledu izidov glasovanja je Državna volilna komisija (DVK) ugotovila odstopanja na enem od volišč v Novi Gorici ter v Ljubljani na dveh voliščih Moste - Polje in enem za Bežigradom.

Okrajne volilne komisije, ki so pristojne za posamezna volišča, so obvestili in pozvali, da konkretne primere preverijo, so zapisali na DVK-ju. "Če je prišlo do ugotovitve napačnega izida (s strani volilnega odbora) ali napačnega vnosa izida (s strani okrajne volilne komisije), naj to ustrezno popravijo oziroma sami ugotovijo izid glasovanja na teh voliščih," so navodila pristojnim komisijam strnili na DVK-ju.

Sorodna novica Proti noveli zakona o vodah glasovalo več kot 674 tisoč volivcev

Nov delni izid z glasovi po pošti bo objavljen v sredo

Ob tem so poudarili, da trenutno objavljeni izidi teh popravkov izida glasovanja ne vključujejo in da bodo ugotovljeni izidi okrajnih volilnih komisij na teh voliščih upoštevani pri prikazu izida glasovanja skupaj z izidi glasovanja po pošti v Sloveniji.

DVK bo nov delni izid glasovanja na nedeljskem referendumu, ki bo vključeval tudi izid glasovanja po pošti v Sloveniji, objavil v sredo, predvidoma po 17. uri.

Po preštetih 99,97 odstotka glasovnic sicer prvi neuradni izidi kažejo, da je 86,6 odstotka volivcev v nedeljo odločno zavrnilo novelo zakona o vodah, glas za jih je oddalo 13,4 odstotka. Volilna udeležba je bila 46,15-odstotna.