Srečka bi morali prav danes obiskati nemški strokovnjaki in odločiti o njegovi usodi. Foto: Reuters
Srečka bi morali prav danes obiskati nemški strokovnjaki in odločiti o njegovi usodi. Foto: Reuters
Kje je medvedek Srečko?

Milena Trbulin s PU-ja Celje je za MMC potrdila, da so prijeli prijavo o vlomu v zavetišče Muta in da so neznanci s seboj odnesli tudi medveda Srečka. Poznejša preiskava bo pokazala, ali gre poleg vloma tudi za kakšno drugo kaznivo dejanje, npr. tatvino. Škode je za 1.000 evrov, zagrožena zaporna kazen pa je pet let.
"To za medveda pomeni samo še dodatno travmo in daljše obdobje prilagajanja na tiste prvinske lastnosti, ki so izgubljene, in na druge medvede. On jih namreč ne dojema kot medvede, temveč za partnerja jemlje človeka. Nemški strokovnjaki bodo kljub vsemu jutri prišli, da se povežemo in začnemo sodelovati.
Za zdaj so znane tri možne lokacije, kamor bi medveda poslali. Če bi se jutri dogovorili, potem bi ga prihodnji teden že poslali v ta novi azil,"
je za MMC povedal Zlatko Golob, ki je na Muti prevzel skrb za Srečka. Po njegovih besedah so neznanci prerezali ključavnico in ograjo ter ga odnesli.
Matevž Logar, ki je širši javnosti bolj poznan po tem, da je vzel medvedka v svoj dom, je za spletni portal zurnal24.si dejal, da o izginotju medveda Srečka ne ve nič.
"Morda pa za izginotjem stoji kar sam Golob (lastnik zavetišča, ki je bilo po Logarjevem mnenju slabo za medveda op.a)," je dejal. Za komentar smo ga poskušali priklicati tudi mi, a se na klice ne oglaša.
Srečko, svetovna zvezda
Zgodbo s Srečkom so spremljali številni zapleti in tudi pozornost svetovnih medijev. Medved naj bi pred dobrim mesecem zataval na domačijo Logarjevih, kjer se je hitro udomačil.
A okoljski inšpektorat je takrat odločil, da morajo medveda družini odvzeti in ga dati v zavetišče, kjer naj bi se nato zanj našla ustrezna rešitev.
Logarjevi so se tej odločitvi uprli, zato so jih morali inšpektorji obiskati celo v spremstvu policistov (prvi obisk se je namreč končal z napadom neznanca na inšpektorja), ki so medveda po daljšem iskanju našli na bližnji kmetiji in ga prepeljali v Muto.
Na inšpektoratu menijo, da je bil na kmetijo Logarjevih v Podvrhu pripeljan, Golob pa dodaja, da je bil medved tam zagotovo več kot mesec dni.

Kje je medvedek Srečko?