Beranič se je za izstop iz predsedniške tekme odločil po obisku maše na Brezjah. Foto: NN
Beranič se je za izstop iz predsedniške tekme odločil po obisku maše na Brezjah. Foto: NN

Kot je sporočil, je do odločitve prišel po današnjem romanju na Brezje. Z njo želi opozoriti na nepravilnosti, ki so se mu dogajale, pa tudi na pomanjkljivosti sedanje zakonodaje in nasploh na vse, kar naj bi v zvezi s proceduro za izvolitev predsednika škodovalo ugledu države.

Moja odločitev naj bo v razmislek, naj bo v protest na sedanjo zakonodajo, ki ureja izvolitev predsednika države", je dejal. Konkretne razloge namerava predstaviti na novinarski konferenci, ki jo bo sklical v kratkem.

Kaj izgubljamo z odpovedjo kandidature?
Marjan Beranič, poslovnež iz Skok pri Mariboru, ki precej pozornosti namenja duhovnosti, ni nastopal s podporo nobene stranke. V času napovedane kandidature je pozornost sicer vzbujal z nekoliko neobičajnimi stališči. Neposredne volitve za predsednika države bi preprosto ukinil, za varnost na cestah pa bi poskrbel z uvedbo t. i. cestnih šerifov. Sodne zaostanke je nameraval zmanjšati kar s pomočjo posebne loterije, ki bi obljubljala ugodnosti za vse, ki bi od tožb odstopili. Predvideval pa je tudi uvedbo visokih subvencij za mlade matere.