NSi bo podprl Logarja. Foto: BoBo/Borut Živulović
NSi bo podprl Logarja. Foto: BoBo/Borut Živulović

Po besedah predsednika stranke so sprejeli dva sklepa: da stranka poziva vse svoje člane, simpatizerje in podpornike, da se volitev udeležijo, in da bo stranka v drugem krogu predsedniških volitev podprla Logarja. Logar sicer kandidira s podpisi volivcev, podporo pa sta mu že v prvem krogu izrekla SDS in SLS.

Glede kandidature Ciglerja Kralja je svet stranke ocenil, da se je v kampanji dobro izkazal in tako povečal vidnost NSi-ja ter okrepil njegovo prepoznavnost in javno podporo. To po mnenju Tonina nakazujejo tudi raziskave javnega mnenja, ki sta jih opravili Mediana in Valina, "da se je Nova Slovenija okrepila in da med opredeljenimi volivci sega čez deset odstotkov, kar je bil tudi naš kratkoročni cilj".

Cigler Kralj je prejel 4,36 odstotka glasov, kar Tonin med drugim pripisuje taktičnemu glasovanju njihovih volivcev in podpornikov, "to so potrdile tudi druge raziskovalne agencije, kot na primer Parsifal".

Svet stranke je ob tem izvolil še novo vodstvo stranke. Tonin je na mesto prvega podpredsednika predlagal Ciglerja Kralja, na mesto druge podpredsednice pa Vido Čadonič Špelič. Za glavnega tajnika stranke je predlagal Roberta Ilca, za tri člane izvršnega odbora pa Matjaža Trontlja, Matejo Ribič in Janeza Pogorelca.

Pri zadnjem predlogu je poudaril, da želi s tem jasno sporočiti, da NSi ni stranka enoumja in da je v njej prostor tudi za tiste, ki razmišljajo drugače od vodstva stranke.