Mitja Gaspari podatka o sredstvih, porabljenih za volilno kampanjo, še ni razkril. Foto: RTV SLO
Mitja Gaspari podatka o sredstvih, porabljenih za volilno kampanjo, še ni razkril. Foto: RTV SLO
Gaspari kritičen do ekonomske politike

Gaspari za to, da bi komu od preostalih kandidatov naklonil podporo, ne vidi razloga, saj njuna stališča niso sorodna njegovim. Če bi se torej vendarle odločil koga podpreti, bi bila to zanj "navadna trgovina". V zvezi z domnevnimi nepravilnostmi pri glasovanju iz tujine pa je ponovil, da se ne namerava pritožiti.

Ključni so argumenti
25 odstotkov glasov volivcev za Mitjo Gasparija pomeni uspeh, ki dokazuje, da lahko daleč pride tudi "avtsajder", če ima le dovolj dobre argumente. Dejal je tudi, da je med kampanjo začel razmišljati o novih vprašanjih in upa, da bo svoja stališča lahko še kdaj izrazil, saj se mu začeto pot zdi škoda prekiniti. Glede tega, ali bo dejansko ostal v politiki oziroma na kakšen način, pa ostaja skrivnosten.

Gospodarska rast, a tudi socialna varnost
Nekdanji guverner Banke Slovenije ostaja svetovalec na Ekonomskem inštitutu ljubljanske Pravne fakultete in se namerava še naprej posvečati gospodarskim temam. Dotaknil se je tudi letne stopnje inflacije, ki se mu zdi zastrašujoča, in dodal, da namerava biti še naprej kritičen do po njegovem slabo vodene ekonomske politike. Kot je dejal, je njegov program sicer predvideval gospodarsko rast, vendar ne brez ozira na varnost in solidarnost v družbi.

E. S.

Gaspari kritičen do ekonomske politike