Na očitke, če ni nekoliko mlad za funkcijo predsednika države, je Krajnc odgovoril, da premlad ni, saj ni mlad niti po mednarodnih kvalifikacijah mladih. Foto: RTV SLO
Na očitke, če ni nekoliko mlad za funkcijo predsednika države, je Krajnc odgovoril, da premlad ni, saj ni mlad niti po mednarodnih kvalifikacijah mladih. Foto: RTV SLO
Pogovor z Darkom Krajncem

vložil 25. septembra.

Kot je povedal v spletni klepetalnici MMC-ja, se bo dan prej sešel še svet Stranke mladih Slovenije, ki potrjuje kandidaturo. Sicer pa je s številom zbranih podpisov nekje na polovici. Za volilno kampanjo bo sam namenil nekaj sredstev, nekaj denarja bo od sponzorjev, SMS pa ima v ta namen predvidenih 20.000 evrov v proračunu.

Upa, da bodo brezplačni vrtci kmalu uvedeni
Čeprav kot predsednik države Krajnc ne bi mogel sam uvesti brezplačnih vrtcev, bi odprl javno razpravo in se zavzel za njihovo uvedbo. Dodaja, da se v okviru akcije za brezplačne vrtce, ki jo izvajajo že eno leto, nekaj že kaže, upa pa, da bodo vrtci za vse otroke brezplačni enkrat v prihodnosti, kmalu. Naslednja akcija je že v pripravi, saj proučujejo možnosti za uvedbo brezplačnih učbenikov.

Krajnc podpira zakon, ki bi istospolnima partnerjema dopuščal enakopravno zakonsko zvezo tako kot heteroseksualnemu paru. Dodal je, da enakost pravic ne sme biti pogojena s spolno orientacijo. Zavzema se za dekriminalizacijo uživalcev marihuane in zakonsko določitev meje za osebno uporabo. Meni, da je ilegalizacija alkohola nesmiselna, saj bi bil to korak nazaj, enako pa velja tudi za cigarete.

Krajnc: Po mednarodnih klasifikacijah nisem več mlad
Na očitke, če ni nekoliko mlad za funkcijo predsednika države, je Krajnc odgovoril, da premlad ni, saj ni mlad niti po mednarodnih kvalifikacijah mladih. O kandidaturi je dobro razmislil in naredil nekatere analize, ki kažejo, da so v Evropi in po svetu v zadnjem času na vodilnih funkcijah v politiki in gospodarstvu mnogi mladi ljudje. Pri kandidaturi ga podpira tudi njegova partnerka in prav njena podpora je bil del razloga, da se je odločil za kandidaturo. Ob morebitni zmagi bi se preselil v Ljubljano, saj je v glavnem mestu koncentrirano vse.

Pogovor z Darkom Krajncem