Monika Piberl svoj dan začne s hranjenjem muck, ki ponoči spijo v njeni postelji. Foto: RTV SLO
Monika Piberl svoj dan začne s hranjenjem muck, ki ponoči spijo v njeni postelji. Foto: RTV SLO
Pogovor z Moniko Piberl

Odkar se ukvarja s politiko, nima veliko prostega časa, pravi, zato se ne ukvarja več toliko s hobiji kot nekoč. Včasih je rada hodila v hribe, igrala namizni tenis in si ure zapolnjevala z modelarstvom, zdaj pa sta z možem zamenjala tudi gospodinjska dela. Kuharska knjiga tako ni njena spremljevalka, a je z moževo kuho nadvse zadovoljna.

Ni ljubiteljica modernih odrskih uprizoritev
Na Tajskem, kjer je bila na zadnjem potovanju, si krajevnih kulinaričnih specialitet sicer ni privoščila, se je pa med drugim udeležila šova transvestitov.

Tudi sama rada pleše in posluša glasbo. Kot je povedala, ima najraje zimzelene melodije, čeprav ne izključuje možnosti, da ji bo všeč tudi kakšna modernejša skladba. Z možem si večkrat ogledata operne predstave, a ni ljubiteljica modernih odrskih performansov. Ker ji vodenje stranke vzame veliko časa, ji ga za gledanje televizije in obisk kinematografov ne ostane, a si včasih vseeno rada pogleda kakšen romantičen film ali, še raje, muzikal.

Njena ljubezen so motorji
Svoj dan prične s hranjenjem svojih muck, ki sta trenutno edini hišni ljubljenki. Nato veliko časa preživi s svojo ostarelo mamo in vnukinjami. Da je res aktivna babica, pove tudi njena ljubezen do motorjev in skuterjev, čeprav se zdaj vozi z električnim kolesom.

Kot pravi, so ji mnoge znane osebnosti povedale, da bodo glasovale zanjo, a jih ne želi izpostavljati. Prepričana pa je, da si ljudje želijo na predsedniškem mestu videti žensko.

A. S.

Pogovor z Moniko Piberl