Darko Krajnc si je v kinematografu nazadnje ogledal film Karavla. Foto: RTV SLO
Darko Krajnc si je v kinematografu nazadnje ogledal film Karavla. Foto: RTV SLO
Pogovor z Darkom Krajncem

Ob obisku njegovega volilnega štaba nam je povedal, da trenutno v Ljubljani živi kot podnajemnik in da je njegovo stalno prebivališče v zgornjem Dražen Vrhu v občini Šentilj. V Ljubljani nima domačih živali, v domačem kraju pa ima psa Pikija in štiri muce.

Krajnc ima lasten avtomobil, vendar ravno v tem trenutku kupuje novega oz. rabljenega, ki bi ga lahko predelal na plinski pogon. Ima tudi kolo, po Ljubljani pa največ hodi peš, ker so razdalje kratke.

Med športi ima najraje nogomet
Med športi na prvo mesto postavlja nogomet. Krajnc namreč igra v treh amaterskih ligah, je pa tudi zelo zvest navijač reprezentance Slovenije in NK Maribora. Ogledal si je tudi nedavno tekmo med Slovenijo in Albanijo.

Krajnc pri svoji kandidaturi ni iskal liste podpornikov. Poudaril je samo 95-letnega člana stranke Jožeta Kosca iz Ormoža. Podpira ga na primer tudi trener NK Maribora Milko Djurovski.

Krajnc pravi, da nima veliko časa, da bi si kuhal sam. Če že kuha, so to špageti s tuno in kislo smetano. Od pijač ima rad čaje, najraje zelenega.

Raznolik glasbeni okus
Njegov glasbeni okus je zelo raznolik. Krajnc, ki igra kitaro, posluša od klasike do rocka, od narodno-zabavne pa vse do glasbe iz nekdanje Jugoslavije. V srednji šoli je poslušal punk, rock in metal, začel pa z AC/DC. Od domačih ustvarjalcev posluša predvsem kantavtorje, kot so Kreslin, Smolar, Predin, Mlakar. Še posebej pa mu je všeč primorska skupina Dej še eno litro.

Kot najljubšo knjigo omenja Butalce, je pa nazadnje bral grške bajke ter Misli o življenju in zavedanju predsednika republike Janeza Drnovška.

Pogovor z Darkom Krajncem