Predsedniški kandidatki Eleni Pečarič blagovne znamke in modeli tehničnih pripomočkov ne pomenijo nič. Tehnologijo uporablja, ker ji omogoča ustvarjalnost. Foto: RTV SLO
Predsedniški kandidatki Eleni Pečarič blagovne znamke in modeli tehničnih pripomočkov ne pomenijo nič. Tehnologijo uporablja, ker ji omogoča ustvarjalnost. Foto: RTV SLO
Pogovor z Eleno Pečarič

Meni, da je Rutar izjemen avtor, trenutno pa bere zahtevno pravno knjigo v italijanščini. Z njo smo se pogovarjali v preddverju RTV-ja, saj nam svojega doma ni želela pokazati, ker se ji to zdi prevelik vdor v zasebnost.

Pečaričeva ima zelo rada živali, a ljubljenčka v najemniškem stanovanju v Ljubljani ne more imeti. Kot otrok je imela veliko stikov z živalmi, doma so imeli psa, spomni se, kako je božala zajce, razveselile pa so jo tudi pikapolonice.

Tehnologija ji omogoča ustvarjalnost
Najpomembnejši tehnološki izdelek, ki ga uporablja Elena Pečarič, je seveda invalidski voziček, poleg tega pa je izpostavila računalnik in mobilni telefon. Dejala je, da ni ljubiteljica visoke tehnologije, zato se ji model in blagovna znamka pripomočkov ne zdita pomembna. "Mi pa sodobna tehnologija zelo koristi, saj mi omogoča, da sem ustvarjalna", pravi Pečaričeva.

Na koncert jo je povabil Zuccero
Vprašanja o najljubšem filmu in glasbenem izvajalcu jo spravljajo v obup, saj se nikakor ne more odločiti le za enega. Rada ima različne zvrsti glasbe od rocka do punka, etno glasbe in kantavtorjev. Povedala je, da rada obiskuje predstave in da se tudi pri tem ne omejuje na eno zvrst. Je obiskovalka Cankarjevega doma, Metelkove pa tudi v opero jo kdaj pa kdaj zanese. Nazadnje je obiskala koncert Zuccera, pa še to zato, ker ga je slučajno srečala v Ljubljani in jo je na koncert povabil osebno.

Elena Pečarič pravi, da nima kakšnih posebnih hobijev, saj se ukvarja z več različnimi stvarmi. Veliko snema, če ima čas, pa izdeluje koralde in nakit.

Dišijo ji dobri škampi
Predsedniška kandidatka je ljubiteljica domače hrane, v restavracijah pa ji najbolj zadišijo škampi. Povedala je, da zadnje čase zaradi mnogih obveznostih nima časa niti pošteno jesti, večinoma pa je kar doma.

A.K.K./M.N.

Pogovor z Eleno Pečarič