Nagrade bomo podelili štirim bralcem. Foto: RTV SLO
Nagrade bomo podelili štirim bralcem. Foto: RTV SLO
Napovedovali ste višjo volilno udeležbo, povprečna napoved je bila, da bo udeležba 68,19-odstotna. Foto: RTV SLO

Volilna udeležba v prvem krogu na državni ravni je po uradnih podatkih volilne komisije znašala 57,67 odstotka. Temu izidu se je najbolj približala bralka Nevenka Kocjančič, ki je napovedala 57 odstotkov.

V splošnem ste napovedovali višjo volilno udeležbo, saj je povprečje vaših napovedi znašalo 68,19 odstotka. Najvišja izmed napovedi volilne udeležbe je bila 87,34 odstotka, medtem ko je najnižja napoved znašala 48,56 odstotka.

Zmagovalec prvega kroga volitev Lojze Peterle je na državni ravni po uradnih podatkih republiške volilne komisije dosegel 28,73 odstotka glasov. Uradnemu izidu se je najbolj približal Damjan Mandelc, ki je napovedal 29,18 odstotka.

Drugovrščeni Danilo Türk je v prvem krogu volitev dosegel 24,47 odstotka glasov. Temu odstotku se je z napovedjo 24,75 odstotka najbolj približal bralec Darko Hrovat.

Tretjeuvrščeni Mitja Gaspari je po uradnih podatkih dosegel 24,09 odstotka. Temu odstotku se je najbolj približal Tomaž Čretnik iz Bočne, ki je Gaspariju pravilno napovedal tretje mesto in 24,68 odstotka glasov. Zanimivo je, da je bralec svojo napoved oddal zadnji, le štiri ure pred iztekom razpisanega roka. Spomnimo, vaše napovedi smo zbirali le do 19. oktobra do 24.00, ko se je začel volilni molk pred prvim krogom volitev, tako da poznejših napovedi nismo upoštevali.

Zahvaljujemo se vam za vse vaše napovedi in čestitamo najbolj natančnim.