Foto:
Foto:

Štern je prepričan, da ga bodo podprli ljudje, ki sicer sploh ne bi šli na volitve. "Računam na študente, starejše, na ljudi, ki sploh niso zainteresirani za politiko. Moj program bo zanimiv in radikalen," obljublja Štern. 42-letni doktor teoretične biologije se bo med drugim zavzemal za ukinitev plačevanja vrtca, za večjo skrb za starejše, osamljene in nemočne, za notranje osvobajanje od potrošniške mentalitete in deloholizma, za vladavino modrih namesto oportunistov, za popolno ukinitev zveze med politiko in Cerkvijo ter za legalizacijo prostitucije.

Želi si tudi uvedbe pogovornega jezika in vsakršnih slengov kot "enakopravnih modusov izražanja v praktično vsem družbenem prostoru". Zase pravi, da je nadstrankarski kandidat in zelo močen levičar - predvsem v smislu socialnosti.

Štern je doktor bioloških znanosti, magister temeljnih medicinskih ved s področja biokemije - genetične reprodukcije - in doktor veterinarske medicine. Trenutno deluje kot samostojni kulturni delavec - esejist, publicist, kolumnist ter voditelj literarnih večerov.

Na jesenske volitve se bo ob Šternu podalo še 9 drugih kandidatov: Jože Andrejaš, Marjan Beranič, Mitja Gaspari, Zmago Jelinčič Plemeniti, Darko Krajnc, Elena Pečarič, Alojz Peterle, Monika Piberl in Danilo Türk.