Kandidate zvečer čaka še zadnje soočenje. Foto: RTV SLO
Kandidate zvečer čaka še zadnje soočenje. Foto: RTV SLO
Volišča bodo v nedeljo odprta od 7.00 do 19.00. Foto: RTV SLO

Opolnoči bo namreč začel veljati 43-urni volilni molk, ki se bo končal v nedeljo ob 19.00, ko se bodo zaprla volišča. V tem času ni dovoljena nikakršna propaganda za vplivanje na odločitev volivk in volivcev.

Sedem predsedniških kandidatov je kampanjo končalo vsak na svoj način, ob 19.55 pa jih čaka še zadnje soočenje na TV Slovenija, na katerem jih bodo spremljale soproge in partnerji oziroma najpomembnejše osebe v njihovem življenju.

Začelo jih je 13, končalo sedem
Kampanjo je sicer začelo 13 kandidatov, vendar pa sta Artur Štern in Jože Andrejaš iz tekme izstopila predčasno, Andrej Beranič, Jože Horvat, Marko Kožar, Pavel Premrl in Matej Sedmak pa niso zbrali dovolj podpisov podpore volivcev ali poslancev.

V tekmi je tako ostalo sedem kandidatov. Mitja Gaspari ima podporo LDS-a, vendar nastopa kot neodvisni kandidat, Zmago Jelinčič je kandidaturo vložil skupaj s podpisi poslancev stranke SNS, ki ji predseduje. Darko Krajnc je, ker ga je predlagal SMS, potreboval le 3.000 podpisov, Elena Pečarič pa je zbrala podpise podpore treh poslancev. Lojze Peterle je nastopil kot neodvisni kandidat, a ga podpirajo tudi SDS, SLS in NSi. Moniko Piberl je predlagal Glas žensk Slovenije, Danila Türka, sicer neodvisnega kandidata, pa podpirajo SD, Zares, DeSUS in AS.

V nedeljo točno ob 19.00 znani izidi vzporednih volitev
MMC bo, kot že nekaj volitev zaporedoma, v nedeljo točno ob 19.00, ko se volišča zaprejo, na spletni strani www.rtvslo.si/volitve07 in na teletekstovih straneh od 680 naprej objavil izide vzporednega glasovanja, ki ga bo opravila družba Valicon.