Dobrodošli v 4. dimenziji. Foto: MMC RTV SLO
Dobrodošli v 4. dimenziji. Foto: MMC RTV SLO
Evropski sklad za regionalni razvoj
Operacijo delno financira Evropska unija (Evropski sklad za regionalni razvoj). Foto: MMC RTV SLO
Dobrodošli v 4. dimenziji

RTV 4D bo v prihodnjih tednih nadomestil obstoječe storitve (spletne strani, mobilne aplikacije) za predvajanje RTV-programov, dostop do avdio- in videoarhiva ter sporedov. Med ključnimi novostmi izpostavljamo enostavnost uporabe, preglednost, hitrost objave vsebin, izboljšano kakovost ter večjo dostopnost vsebin starejšim uporabnikom ter uporabnikom z okvarami sluha.

RTV 4D ponuja številne napredne možnosti v povezavi z radijskimi in televizijskimi vsebinami. S prenovljenim iskalnikom in uporabniškim vmesnikom je omogočeno enostavnejše brskanje po oddajah in prispevkih. Uporabniki si lahko prikaz prilagodijo glede na programe in zvrsti, ki jih zanimajo. Omogočen je dvourni časovni zamik predvajanja RTV-programov v živo ter ogled izbranih oddaj s podnapisi. Nekatere oddaje in prispevke po novem označujemo z geografskimi podatki ter omogočamo prikazovanje glede na lokacijo uporabnikov.

Verjamemo, da bodo informativne, športne, kulturno-umetniške, razvedrilne in druge vsebine, ki jih na Radioteleviziji Slovenija ustvarjamo za vas, z novo storitvijo lažje dostopne. V prihodnosti bomo storitev še izpopolnjevali. Dobrodošli v četrti dimenziji.

Razvoj storitve sta v okviru operacije Povečanje dostopnosti spletnega avdio-video arhiva delno sofinancirala Evropski sklad za Regionalni razvoj in ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Dobrodošli v 4. dimenziji