Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Najbolj brane

Shod zagovornikov marihuane. O rastlini razpravljali tudi poslanci.

Odbor DZ-ja za zdravstvo je danes na zahtevo Levice razpravljal o gojenju in predelavi konoplje v medicinske namene. Medtem so se zagovorniki uporabe konoplje zbrali na tradicionalnem Marihuana maršu v Ljubljani.

67

DeSUS predstavlja listo za volitve: Šoltes in Erjavec pozabila na stare zamere

Stranka DeSUS je danes kot nosilca liste kandidatov za poslanke in poslance v Evropskem parlamentu potrdila aktualnega evropskega poslanca Igorja Šoltesa. Predsednik DeSUS-a in Šoltes sta potrdila, da so stare zamere zaradi afere s kantami pozabljene.

11

Dobra država vložila listo kandidatov za evropske poslance

Zunajparlamentarna stranka Dobra država je na Državno volilno komisijo že vložila kandidatno listo za evropske volitve. Njen nosilec je diplomat Peter Golob, ki je na ministrstvu za zunanje zadeve zadolžen za politične odnose s Kitajsko.

2

Indeks medijske svobode: Slovenija padla za dve mesti, na 34. mesto

Sovražnost proti novinarjem, ki jo izražajo politiki po svetu, resno ogroža medije, v svojem novem poročilu opozarja organizacija Novinarji brez meja. Slovenija se na indeksu medijske svobode uvršča na 34. mesto, tik za Francijo in Veliko Britanijo.

118

Strpno v velikonočno gnečo na cestah

Med velikonočnimi prazniki se marsikdo odpravi na počitnice, zato je na cestah pričakovati gnečo. Agencija za varnost prometa poziva k strpnosti in previdnosti, policija pa svetuje, naj pred potovanjem ustrezno zaščitimo svoje domove.

20

Ustavno sodišče bo absolutno prednostno obravnavalo proračunski zakon

Ustavno sodišče bo zahtevo za presojo proračunskih dokumentov, pod katero so se podpisali poslanci SDS-a in NSi-ja, obravnavalo absolutno prednostno. Opozicijski poslanci menijo, da je rebalans letošnjega proračuna neustaven.

12

Vojislav Šuc novi slovenski veleposlanik na Hrvaškem?

Vlada naj bi za slovenskega veleposlanika na Hrvaškem v četrtek imenovala dolgoletnega kariernega diplomata Vojislava Šuca. Čaka ga še predstavitev pred parlamentarnim odborom za zunanjo politiko in pridobitev agremaja države gostiteljice.

23

Tuji odzivi na smrt Janeza Drnovška

Ob smrti Janeza Drnovška so sožalje izrazili predsedniki Hrvaške, Italije, Makedonije, Evropske komisije in mnogi drugi visoki politiki.

21

Stanovanjski sklad bo s posojilom CEB-a zgradil 800 stanovanj

Stanovanjski sklad je pri Razvojni banki Sveta Evrope (CEB) sklenil postopke za 50 milijonov evrov posojila, ki ga bo namenil gradnji okoli 600 najemnih stanovanj v dveh projektih v Ljubljani in okoli 200 v enem projektu v Mariboru.

10

Zaposlena v Grawe Zavarovalnici se je k strankam vozila s svojim avtom in sama plačevala gorivo

Vozniški izpit in lastno vozilo sta pogoj za zaposlitev na mestu zavarovalnega zastopnika ali njegovega pomočnika v zavarovalnici Grawe, kjer pa zaposlenim, če pri stranki ne sklenejo pogodbe, ne povrnejo stroškov, ki so nastali med terenskim delom.

16

Bo direktor urada za preprečevanje pranja denarja razrešen?

Poslanka Zaresa Cveta Zalokar Oražem je ministru za finance Francetu Križaniču predlagala razrešitev direktorja Urada RS za preprečevanje pranja denarja Andreja Plausteinerja.

5

Na dolenjski avtocesti se je prevrnil tovornjak. Nastajajo dolgi zastoji.

Na dolenjski avtocesti se je pri Šmarju - Sapu zgodila prometna nesreča, v kateri se je prevrnilo tovorno vozilo. Zaradi nesreče je bila avtocesta med priključkom Šmarje - Sap in Cikavo proti Novemu mestu tri ure zaprta, nastali so tudi dolgi zastoji.

26

Sindikati pri regresu nekoliko popustili, trši oreh bodo potni stroški

Vlada za vse javne uslužbence predlaga regres v višini minimalne plače, to je 886,63 evra. Sindikalna stran pa želi, da se regres izplača v treh višinah, odvisno od plačnega razreda, pri čemer bi največ dobili tisti z najnižjimi plačami.

69

Pahor: Prej ali slej bo Hrvaška upoštevala arbitražno sodbo

Predsednik republike Borut Pahor je previden glede razkritja, da so slovenskemu sodniku in agentki med arbitražnim postopkom prisluškovali hrvaški obveščevalci, saj še ni govoril z direktorjem Sove.

14

Urad za pranje denarja (še) ne bo pregledoval Mabre

Minister za zdravje je prosil urad za preprečevanje pranja denarja, da preveri finančno poslovanje in lastništvo Mabre Inženiring, a je urad njegovo prošnjo zavrnil.

32

Zdaj lahko anonimno prijavite tudi nestrpnost in izsiljevanje

Da bi policija in inšpektorji čim prej zbrali čim več informacij o kršitvah, na portalu e-uprava deluje spletni obrazec za anonimno prijavo. Zdaj se lahko prijavi tudi ekstremno nasilje in ...

66

Pravi prostovoljec: Finančni uslužbenec, ki prebežnikom pomaga pri učenju matematike

Brane Vujičić se vsaj enkrat na teden s finančnega ministrstva, kjer je zaposlen, odpravi na inštrukcije matematike, ki jih trenutno nudi dečkom iz Konga in Palestine.

98

Kaj predstavljajo pirhi, potica, hren in šunka?

Začelo se je velikonočno tridnevje, ko se kristjani spominjajo Jezusovega trpljenja in vstajenja. Kakšna pa je velikonočna simbolika?

9

Pravoslavni verniki praznujejo veliko noč

Paroh Srbske pravoslavne cerkve Peran Bošković pravi, da je velika noč za pravoslavne vernike največji praznik, s katerim se spominjajo zmage življenja nad smrtjo.

15

Do kongresa SLS-a bo stranko vodil podpredsednik Primož Jelševar

Izvršni odbor SLS-a je odločil, da bo stranko do kongresa, ki bo predvidoma 29. septembra, vodil njen podpredsednik Primož Jelševar, ki je pred jesenskimi lokalnimi volitvami optimističen.

10