Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Najbolj brane

Šarec: Združevanja ne izključujem

Predsednik vlade Marjan Šarec je na vprašanje Tanje Gobec v oddaji Politično, kaj je s tezo, da naj bi okoli LMŠ-ja s SMC-jem in SAB-om nastal nekakšen liberalni trojček, odgovoril, da ne izključuje združevanja v prihodnosti, saj so odprti za sodelovanje.

34

Vox populi: Vlada ima 70-odstotno podporo, LMŠ pa več kot 31-odstotno

LMŠ je najbolj priljubljena stranka v Sloveniji, njen predsednik Marjan Šarec pa najbolj priljubljen med politiki. Zelo visoka je tudi podpora vladi, razkriva javnomnenjska raziskava Vox populi.

173

Kakšne spremembe se obetajo slovenskemu šolskemu sistemu?

Vse spremembe, ki smo jih uvajali v šolstvo, niso bile povsem domišljene, kljub temu je treba popravke izvajati počasi in premišljeno, opozarja direktor zavoda za šolstvo Vinko Logaj.

29

Šolske počitnice so vrhunec sezone na slovenskih smučiščih

Za slovenske šolarje so se začele zimske počitnice. Za teden dni so se na počitnice najprej odpravili učenci in dijaki z vzhoda države, nato pa se bodo še njihovi vrstniki iz osrednje in zahodne Slovenije.

7

Bulčeva povabila Tajanija na skupni obisk Rižarne in Bazovice

Evropska komisarka Violeta Bulc je predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija povabila na skupen obisk Rižarne in Bazovice, kjer bi počastila spomin na slovenske žrtve fašističnega in nacističnega režima.

55

Bratuškova: SAB ni muha enodnevnica, ni za en mandat

Delegati Stranke Alenke Bratušek (SAB) so na rednem volilnem kongresu v Ljubljani za predsednico stranke ponovno izvolili Alenko Bratušek, ki je bila sicer edina kandidatka za ta položaj.

92

Varuh ni mogel ovreči očitkov o nezakonitem vračanju prebežnikov

Varuh človekovih pravic po tem, ko je končal nadzor ravnanja policistov na južni meji zaradi suma nezakonitega vračanja prebežnikov, očitkov ni potrdil, a tudi ne zavrnil. Policija se brani z navedbami, da tujci zlorabljajo institut mednarodne zaščite.

112

Spremembe v šole - radikalno ali postopno?

To leto bo - tako napovedujejo na ministrstvu za izobraževanje - zaznamovala široka javna razprava o tem, kakšno šolo hočemo v prihodnjem desetletju. Izsledke razprave in analize bodo zapisali v novo belo knjigo, sledile bodo morebitne spremembe zakonov.

100

Cerar: Slovenija prepoznava Guaidoja za začasnega predsednika Venezuele

Vlada je na tokratni seji sprejela stališče glede Venezuele in tako bo Slovenija priznala Juana Guaidoja za začasnega venezuelskega predsednika z namenom razpisa demokratičnih predsedniških volitev.

659

Vlada odpravlja plačne anomalije

Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja podpisujejo anekse h kolektivnim pogodbam, s katerimi bo realiziran dogovor o odpravi plačnih anomalij.

62

Socialna pomoč bo tudi drugo leto znašala skoraj 393 evrov

Vlada je pripravila spremembo zakona o socialnovarstvenih prejemkih, s katero bo ohranila zdajšnjo višino socialne pomoči.

231

Napovedan močan severni veter

Agencija RS za okolje je izdala oranžno opozorilo za severni del Slovenije, kjer lahko predvsem po nižinah sunki vetra presežejo hitrost 70 kilometrov na uro.

11

Boris Popovič zahteval ponovno štetje glasov

Koprski župan Boris Popovič, ki je v drugem krogu po neuradnih podatkih za las izgubil županske volitve, je vložil ugovor na delo volilnih organov in zahteval ponovno štetje glasov.

407

Bandelli odstopil s položaja: V dveh mesecih sem naredil ogromno

Ministrica za infrastrukturo in predsednica SAB-a Alenka Bratušek je na novinarski konferenci pojasnila, da je Marko Bandelli naredil napako in se zanjo opravičil, zanjo prevzel odgovornost in ...

306

Največja občina ostaja Kočevje, Slovenija pa je dobila dve novi naselji

V Sloveniji se je v lanskem zadnjem četrtletju povečalo število naselij, saj sta na novo nastali naselji Retje nad Trbovljami in Klek, obe v občini Trbovlje.

4

Cerarja Tajanijevo opravičilo ni prepričalo. Vrstijo se pozivi k odstopu Tajanija.

Zunanji minister Miro Cerar bo Antoniu Tajaniju kljub opravičilu pisal. Salvini je medtem izjavil, da ne razume, zakaj se slovenski politični vrh razburja. Slovenska manjšina v Italiji obžaluje nestrpnost. Vrstijo se pozivi k odstopu Tajanija.

496

Afera sendvič odnesla Krajčiča: "Naredil je nedopustno dejanje, odstop edina možnost"

Stranka LMŠ je pojasnila razloge za odstop Darija Krajčiča z mesta poslanca DZ-ja. Vodja poslancev LMŠ-ja Brane Golubović je pojasnil, da je Krajčič naredil nedopustno dejanje in je zato moral prevzeti odgovornost.

342

Sodišče: Čas primopredaje in neizkoriščenega odmora je treba plačati

Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je odločilo, da mora ministrstvo delavcu zagotoviti ustrezno plačilo za odmor za malico, ki ga ne more izkoristiti, kot tudi za čas primopredaje dela pred ...

18

Delavcem varnost, delodajalcem prožnost, vladi oboje?

Predlog sprememb zakona o delovnih razmerjih določa, da se odpovedni rok skrajša s 150 na 90 dni za tiste, ki več kot 25 let delajo pri enem delodajalcu, in s 75 na 60 dni za tiste, ki delajo 15 do 25 ...

44

Županske volitve: 48,41-odstotna volilna udeležba

V 56 občinah, kjer je potekal drugi krog lokalnih volitev, je glasoval 296.601 volilni upravičenec, volilna udeležba je bila tako 48,41-odstotna.