Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Najbolj brane

Protest Na javni akciji Stop dvoživkam! vlado pozvali, naj pohiti z novim zakonom

21.6.2024 20:29

Civilna iniciativa Glas ljudstva je v Ljubljani izvedla javno protestno akcijo Stop dvoživkam!, saj da gre za konflikt interesov med zmanjševanjem čakalnih vrst v redni službi in osebnim popoldanskim zaslužkom, ki ga omogočajo prav dolge čakalne vrste.

Odnosi v Bruslju Boštjančiča ne skrbi zmaga skrajne desnice v Franciji ali Trumpa v ZDA

21.6.2024 13:40

Finančnega ministra Klemna Boštjančiča ne skrbi sodelovanje s skrajno desno vlado v Franciji, če bi na volitvah zmagal Nacionalni zbor. Odnosi med ministri so v večji meri odvisni od osebnosti kot od politične usmeritve, je dejal za portal Politico.

Slovenija Forbici: Od vlade pričakujem, da pred koncem avgusta dvigne tudi prispevek

20.6.2024 22:33

"Zdi se, da bomo razpis objavili še pred koncem tega meseca, da bo odprt nekje 40 dni in se bo končal sredi avgusta," je glede iskanja predsednika uprave napovedal Goran Forbici. Od vlade medtem pričakuje maksimalni, 10-odstotni dvig RTV-prispevka.

Tarča Bo vlada uresničila obljubo o ukinitvi "zdravniških dvoživk"?

20.6.2024 19:32

V Tarči je bila v ospredju tema o ukinitvi tako imenovanih zdravniških dvoživk. Ali bo vlada uresničila koalicijsko pogodbo ali je šlo le za besede v predvolilni kampanji in ali bo razmejitev le še pospešila privatizacijo javnega zdravstva?

Slovenija Umrl je sodnik na Sodišču Evropske unije Marko Ilešič

21.6.2024 11:50

V 77. letu starosti je umrl Marko Ilešič, ki je bil od leta 2004 sodnik na Sodišču Evropske unije. Predtem je bil v bogati karieri profesor civilnega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani in tudi njen dekan. Povezan je bil tudi z nogometom.

Slovenija Medicinska sestra čez trupla do premoženja bolnice

17.6.2024 20:16

"Truplo moje sestre je bilo ukradeno oz. bom kar pokazala na bolnišnico – dano osebi, ki ni imela nobenega pooblastila, da bi truplo odpeljala," pove naša sogovornica Marinela Grzinič Kos, ki se je morala oktobra 2018 posloviti od svoje sestre Milene.

Slovenija Vladno gradivo o pokojninski reformi: podaljšanje obdobja izračuna in novi viri financiranja

19.6.2024 7:04

Na prvi seji se je sešla pogajalska skupina socialnih partnerjev o pokojninski zakonodaji. Vsi se strinjajo, da gre za izjemno pomembno vsebino, o pogajalskih izhodiščih pa ne želijo govoriti. Na Radiu Slovenija so pridobili interno gradivo za razpravo.

Ob osmih Tjaša Pogačar: V prihodnje bo še več vremenskih skrajnosti

21.6.2024 12:29

Temperatura se je v Sloveniji dvignila bolj kot sicer po svetu, je v oddaji Ob osmih na Prvem opozorila Tjaša Pogačar z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Tudi v prihodnje se bomo morali navaditi na izmenjavanje vremenskih skrajnosti.

Slovenija Raziskava: Politična stališča mladih v Sloveniji v desno, njihovo zanimanje za politiko narašča

20.6.2024 17:27

Raziskava, ki jo je v okviru študij mladih izvedla fundacija FES, je pokazala, da se mladi v Sloveniji v povprečju nagibajo k desni sredini. Ti se nasploh bolj zanimajo za politiko, predvsem za zdravstvo, stanovanja in priseljevanje.

Slovenija KPK je uvedel prekrškovni postopek zoper ustavnega sodnika. Jaklič: Določba ni relevantna.

20.6.2024 10:37

KPK je uvedel prekrškovni postopek zoper ustavnega sodnika Klemna Jakliča, ker ustavnemu sodišču ni sporočil, da ima odprt s. p., kot bi moral v skladu z zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije. Jaklič meni, da je določba zanj nerelevantna.

Slovenija Ministrstvo za kulturo želi spremeniti način financiranja Slovenske tiskovne agencije

20.6.2024 17:31

Ministrstvo za kulturo je v javno razpravo poslalo nov predlog zakona o Slovenski tiskovni agenciji. Z njim želi sistemsko urediti javno službo informiranja za potrebe medijev in javnosti na način gospodarske javne službe.

Slovenija Različne globe za tiste, ki imajo očala ob pridobitvi "vozniške", in druge. "Ni diskriminacija."

19.6.2024 13:26

Zagovornika načela enakosti je prijavitelj opozoril na domnevno neupravičeno različno obravnavo ljudi, ki pri vožnji potrebujejo očala, saj je globa za prekršek različna. Zagovornik ocenjuje, da ureditev ni diskriminatorna.

Slovenija Sprejete spremembe zakona o kazenskem postopku

19.6.2024 8:52

Poslanci so s 47 glasovi za in 26 glasovi proti sprejeli novelo zakona o kazenskem postopku. Podprli so ga v Svobodi, SD-ju in Levici ter manjšinska poslanca, proti so bili v SDS-u in NSi-ju.

Slovenija Feketija: Pokojninska blagajna ni nevzdržna, v bistvu je v dobri kondiciji

19.6.2024 22:21

Dejanska starost ob upokojitvi je v Sloveniji med najnižjimi v EU-ju in OECD-ju, a kljub temu bi bilo podaljševanje pokojninske dobe na več kot 40 let krut in nepotreben ukrep, meni državni sekretar Igor Feketija.

Slovenija Kako si lahko tekme nogometnega prvenstva prek RTV Slovenija ogledam tudi v tujini?

20.6.2024 9:25

Za spremljanje prenosa tekme slovenske nogometne reprezentance v tujini potrebujete le uporabniški račun na RTVSLO.si, ki ga lahko ustvarite brezplačno in ga nato povežete s svojo naročniško številko RTV-prispevka. Postopek je opisan spodaj.

Slovenija Slovenski 15-letniki na področju ustvarjalnega mišljenja pod povprečjem OECD-ja

18.6.2024 11:53

Mednarodna raziskava OECD-ja PISA 2022 kaže, da so slovenski 15-letniki na področju ustvarjalnega mišljenja v primerjavi z vrstniki iz drugih držav podpovprečni.

Ob osmih Boštjan Videmšek: Trupla se bodo v Sredozemlju le še množila

18.6.2024 9:20

Očem javnosti nič ni bilo skrito, pa vendar je vprašanje, ali sploh še koga gane umiranje migrantov, tudi če jim pri tem pomaga grška obalna straža.

Pokojninska reforma Vlada sprejela izhodišča za pokojninsko reformo. Ta ne predvideva daljše delovne dobe.

24.4.2024 14:47

Zaveza celotne koalicije je, da je 40 let dela dovolj. To lahko rečem že danes, 100-odstotno bo tako, tudi ko reformo končamo, je o pokojninski reformi dejal minister za delo Luka Mesec. Upokojitvena starost pa bo stvar diskusije s socialnimi partnerji.

Neverjetna solidarnost Za dvojčka Satler gledalci Tednika prispevali kar 381.402 evra

31.5.2021 21:05

Kriza je pri ljudeh še spodbudila sočutje in pripravljenost pomagati. To je najvišji zbrani znesek v zgodovini rubrike Pomagamo, v kateri Tednik z Zvezo prijateljev mladine Slovenije od leta 2007 zbira sredstva za družine v stiski.

Slovenija Poslanci naklonjeni predlogu interventnega zakona za reševanje kadrovske stiske v DSO-jih

18.6.2024 9:18

DZ redno sejo nadaljuje z obravnavo interventnega zakona, s katerim želi izboljšati kadrovsko sliko v domovih za starejše. V koalicijskih poslanskih skupinah in NSi-ju so mu pri glasovanju v sredo napovedali podporo, v SDS-u pa mu ne bodo nasprotovali.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov