Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo
Stanje na cestah in mejnih prehodih

Najbolj brane

Novinarska konferenca Golob: Kmete bomo stroškovno razbremenili in hkrati odkupili vso slovensko pšenico

1.7.2022 9:05

Vlada je obravnavala nov sveženj ukrepov zaradi rasti cen, tokrat so v ospredju ukrepi za področje kmetijstva in prehrane. Kmetom bodo namenili 22 milijonov evrov pomoči, hkrati pa bodo poskusili odkupiti vso v Sloveniji pridelano pšenico.

Mediji Premier o spremembah zakona o RTV-ju: Agonija se mora presekati, zakon je prvi korak

1.7.2022 16:10

Vlada je v državni zbor vložila predlog sprememb in dopolnitev zakona o RTV Slovenija in predlagala obravnavo po nujnem postopku, da bi preprečili težko popravljive posledice. O tem bo odločal kolegij predsednice DZ-ja, ki je sklican za torek.

DZ Za viceguvernerja Banke Slovenija potrdili Cvikla, Ahčin pa za predsednico Računskega sodišča

1.7.2022 7:56

DZ je na zadnji dan izredne seje opravil več glasovanj, med drugim so za viceguvernerja BS-ja potrdili Milana M. Cvikla za predsednico Računskega sodišča pa Jano Ahčin. Testiranja funkcionarjev na prepovedane droge ne bo, so sklenili poslanci.

Slovenija Za predsednika republike bo kandidiral tudi kočevski župan Vladimir Prebilič

1.7.2022 12:54

V tekmo za predsednika republike se podaja tudi kočevski župan Vladimir Prebilič. Kot je dejal, podpore strank ni iskal, bo pa iskal podporo volivcev. Podpirajo ga njegovi županski kolegi iz Kluba neodvisnih županj in županov.

Slovenija Whatmough predlaga predhodno soglasje k imenovanju tako Grebla kot Urbanije za direktorja televizije

1.7.2022 14:28

Generalni direktor RTV-ja Slovenija Andrej Grah Whatmough je programskemu svetu predlagal, da poda predhodno soglasje k obema prijavljenima kandidatoma za direktorja Televizije Slovenija, tako Patriku Greblu kot Urošu Urbaniji.

Slovenija Predsednica DZ-ja uvedla novo prakso. Razburila tudi del koalicijskih poslancev.

30.6.2022 8:16

DZ je obravnaval več zakonodajnih predlogov s področja zdravstva, ki sta jih vložili opozicijski stranki SDS in NSi. Predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič je uvedla novo parlamentarno prakso in s tem razburila več poslancev obeh strani.

Slovenija Generalmajor Glavaš: Modernizacija je zastala za 15 let

30.6.2022 18:01

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš je končal uradni obisk v ZDA in Kanadi. Dvostranski obisk v Severni Ameriki je bil pravzaprav zgodovinski, saj je bil prvi na tej ravni doslej.

Slovenija Golob: Časovnico višanja izdatkov za obrambo bo treba pospešiti

29.6.2022 10:32

Vlada bo konkreten načrt o izpolnjevanju Natovih zavez glede izdatkov za obrambo pripravila v pol leta, je ob robu zasedanja zveze Nato povedal premier Golob. Časovnico, do kdaj bi dosegli mejo dveh odstotkov BDP-ja, bo po njegovem mnenju treba pospešiti.

Slovenija Gale kazensko ovadil ministra Počivalška in direktorja Rumpfa

7.8.2020 20:19

Ivan Gale z Zavoda RS za blagovne rezerve je zoper ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška in direktorja zavoda Tomija Rumpfa vložil kazensko ovadbo zaradi negospodarne rabe javnih sredstev ob večmilijonskem poslu za dobavo zaščitnih mask.

Slovenija SDS: Golobova vlada ni vložila enega predloga, mi smo jih več vložili v dobrobit državljanov

30.6.2022 15:22

V SDS-u so kritični do dela vlade Roberta Goloba, ki za zdaj v DZ ni poslala še nobenega zakonskega predloga. Obenem izpostavljajo, da so sami vložili več zakonskih predlogov "za dobrobit državljanov" pred jesensko draginjo.

Slovenija Odrejena parlamentarna preiskovalna komisija o financiranju politične propagande v medijih

30.6.2022 16:09

Poslanci so odredili parlamentarno preiskavo za ugotavljanje domnevno nezakonitega financiranja strankarske politične propagande v medijih. Vodila jo bo poslanka Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek.

30 let Po utrujajočih dveh letih pandemije civilna zaščita ob ukrajinski krizi pred novo preizkušnjo

1.3.2022 20:43

V zadnjih 30 letih je Civilna zaščita pomagala ob različnih nesrečah povsod po svetu, in tudi ko nas je pred dvema letoma prizadela pandemija covida-19, je bila znova tista, ki je bila skupaj z zdravstvenim sistemom hrbtenica odgovora na izziv.

Slovenija Nina Krajnik napovedala kandidaturo na predsedniških volitvah

25.6.2022 12:23

Kandidaturo na letošnjih predsedniških volitvah je napovedala psihoanalitičarka in doktorica filozofije Nina Krajnik.

Klepeti Predvolilni klepet: Janez Cigler Kralj (NSi)

12.4.2022 9:52

Gost MMC-jeve spletne klepetalnice v okviru predvolilne kampanje za volitve v državni zbor je bil predstavnik stranke NSi Janez Cigler Kralj.

Slovenija Vpis v prvi letnik omejilo največ gimnazij, skupaj 42 šol

31.5.2018 13:46

Ministrstvo je objavilo seznam 42 šol, ki bodo omejile vpis v 1. letnik za šolsko leto 20018/2019. Največ omejitev bo v gimnazijah, računalniških ter zdravstvenih programih.

Slovenija Grah Whatmough bo za direktorja TV SLO predlagal Urbanijo in Grebla

30.6.2022 17:14

Na nov razpis za direktorja Televizije Slovenija sta se po poročanju televizije prijavila Uroš Urbanija in Patrik Greblo. Programski svet naj bi soglasje k enemu izmed njiju podal 7. julija.

Slovenija Znane so prve grobe analize letošnjega nacionalnega preverjanja znanja

28.6.2022 21:36

V 6. razredu so učenci pri preizkusu iz slovenščine dosegli 45,5 odstotka mogočih točk, pri matematiki 49,7 odstotka. V 9. razredu so pri slovenščini dosegli 49,1 odstotka, pri matematiki pa 57,7 odstotka mogočih točk, kaže groba analiza izidov NPZ-ja.

Preberite tudi Pahor v predsedniški palači sprejel svojce padlih in vseh ranjenih v vojni za Slovenijo

24.6.2022 19:28

Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe, notranjega ministrstva in civilnih žrtev ter ranjenih v vojni za Slovenijo.

Slovenija Belgija na rdečem seznamu, na rumenem seznamu Češka, Malta in Švica

7.8.2020 8:04

Vlada je v četrtek na podlagi strokovne ocene na rdeči seznam držav s poslabšano epidemiološko sliko zaradi covida-19 uvrstila Belgijo, Sveti Martin, Ekvatorialno Gvinejo, Namibijo in danske Ferske otoke.

Slovenija Brglez v Jasenovcu položil venec v spomin na žrtve taborišča

28.10.2017 8:12

Predsednik državnega zbora Milan Brglez je kot doslej najvišji predstavnik slovenske države in kot prvi predsednik DZ-ja položil venec v nekdanjem ustaškem taborišču v Jasenovcu na Hrvaškem.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov