Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Najbolj brane

Pahor: Meja med Slovenijo in Hrvaško je določena

"Kaj bi Hrvaška dala, da bi imela, ko vztraja pri svojem stališču, za podlago sodbo sodišča," je predsednik republike Borut Pahor komentiral mnenje generalnega pravobranilca Sodišča EU-ja, ki je v večinoma sledil hrvaškim argumentom.

48

Vojaki prejeli izboljšan model škornjev

Slovenska vojska je prejela 8.000 parov izboljšanega modela letnih škornjev in 4.000 parov izboljšanega modela zimskih škornjev. Nove čevlje so dodelali na podlagi slabih izkušenj vojakov z lanske vaje na Norveškem.

7

Poklukar: Ni razlogov za dodatna pooblastila vojski na meji

Ko se je avgusta močno povečalo število nezakonitih prehodov, sta bili policija in vojska pripravljeni na podelitev pooblastil vojski za pomoč pri varovanju meje. Ker so migracije medtem upadle, razloga za vojaško pomoč trenutno ni, menijo na MNZ-ju.

29

Simona Drenik toži DZ zaradi obremenilnega poročila Knovsa

Nekdanja slovenska agentka v arbitraži o meji med Slovenijo in Hrvaško Simona Drenik Bavdek je vložila tožbo na upravno sodišče proti DZ-ju, s katero zahteva umik poročila Knovsa glede prisluškovalne afere, ki je obremenilo predvsem Drenikovo.

236

Foto: Škornji slovenskih vojakov neprimerni?

Fotografije tako rekoč novih zimskih škornjev slovenskih vojakov prikazujejo, da ti po enem tednu uporabe na Natovi vaji na Norveškem razpadajo.

135

Angelika Mlinar korak bližje slovenskemu državljanstvu

Vlada je sklenila, da obstaja interes Slovenije za sprejem Angelike Mlinar v državljanstvo. Na podlagi tega mnenja in ob izpolnjevanju drugih zakonsko določenih pogojev bo pristojno ministrstvo Mlinarjevi izdalo odločbo o državljanstvu.

44

Družinska tradicija je v gostilni zaželena, v državnem podjetju pa ne

"Pri postopkih kadrovanja mora biti glavno merilo izbire strokovna usposobljenost, nikakor pa ne zgolj politična ustreznost ali celo ustrežljivost in ubogljivost kandidata," poudarja predsednik protikorupcijske komisije Boris Štefanec.

58

Kaj se dogaja v DeSUS-u?

Da je do afere SRIPT, v katero je vpletena kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, prišlo po naključju ravno takrat, ko se je odločila kandidirati za predsednico DeSUS-a, je malo verjetno, menita Miro Haček s FDV-ja in Ivo Vajgl, nekdanji član DeSUS-a.

94

Meškove nagrade za A. Puhar, EkstraVisor in Omerzo

V ZNP-ju so podelili častna priznanja Boruta Meška. Publicistka Alenka Puhar je dobila priznanje za življenjsko delo, priznanji za posebne dosežke pa preiskovalna skupina Televizije Slovenija EkstraVisor in publicist Igor Omerza.

Cerar: Počakajmo na dokončno odločitev Sodišča EU-ja

Počakajmo na dokončno odločitev sodišča, je pozval zunanji minister Miro Cerar. Premier Marjan Šarec pa je poudaril, da bo Slovenija vztrajala pri arbitražni razsodbi, dvostranski pogovori ali vrnitev na točko nič po njegovem ne pridejo več v poštev.

509

Trije kandidati za novega predsednika DeSUS-a

Izvršni odbor DeSUS-a in svet stranke sta po predstavitvi vseh treh kandidatov za predsednika stranke potrdila kandidature za januarski volilni kongres stranke.

41

Erjavec: Vojaške škornje bomo dodatno testirali

Obrambni minister Karl Erjavec je napovedal, da bodo v zvezi s škornji, s katerimi so imeli težave nekateri pripadniki Slovenske vojske na Natovi vaji na Norveškem, izvedli dodatno testiranje pri ...

78

Gasilsko sporočilo vladi: "Za ljudi smo junaki, za vas pa bedaki"

Na protestu za višje plače pred vladno palačo se je zbralo od 500 do 700 poklicnih gasilcev oz. vsi, ki niso bili na delovnem mestu.

146

DZ ukinil dodatek za delovno aktivnost; od julija za upokojence brezplačen javni prevoz

Državni zbor je s 34 glasovi za in 18 proti sprejel novelo zakona o socialnovarstvenih prejemkih, ki ukinja dodatek za delovno aktivnost. Pokojninsko novelo ter dodatno omejitev uporabe pirotehnike je poslal v nadaljnjo obravnavo.

209

Svet za nacionalno varnost želi spremembo zakonodaje za možnost ukrepanja proti "vardam"

Svet za nacionalno varnost je naložil ministrstvoma za pravosodje in notranje zadeve, da v najkrajšem času pripravita spremembe kazenskega zakonika in prekrškovnih predpisov s ciljem, da bi lahko ukrepali tudi ob aktivnostih samooklicanih vaških straž.

399

Premierka: Prejšnja vlada je načrtovala povsem nerealno

Vlada je obravnavala rebalans proračuna, saj je primanjkljaj že za 100 milijonov večji, kot dovoljuje sprejeti proračun. Z rebalansom se bo primanjkljaj povečal na skoraj 1,6 milijarde evrov.

217

Nosilka liste LMŠ-ja za evropske volitve je novinarka Irena Joveva

Največja vladna stranka LMŠ predstavlja svoje kandidate za evropske volitve. Na prvem mestu liste je novinarka informativnega programa na Pop TV Irena Joveva.

224

Dela na drugem tiru "s polno paro naprej"

Te dni so se na nekaterih od dostopnih cest za gradbišča objektov drugega tira začela izvajati zaključna dela, vključno z asfaltiranjem cest.

12

Alpina: Vojaški škornji so narejeni v skladu z vsemi standardi

Vsi modeli vojaških škornjev, ki jih izdelujejo za SV, so proizvedeni v skladu z vsemi razpisnimi pogoji, poudarjajo v podjetju Alpina.

50

"Po novem kazniv že govor ali zapis, ki sam po sebi predstavlja grožnjo ali žalitev"

Vrhovno sodišče je v primeru sovražnega govora proti Romom odločilo, da gre pri javnem spodbujanju sovraštva, nasilja ali nestrpnosti za kaznivo dejanje tako v primerih, ki lahko ogrozijo javni red in mir, kot tudi v primerih groženj in žalitev.

557
Prijavite se na e-novice