Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Zadnje objavljeno

Na izredni seji znova o proračunu in o menjavah v vladi

V sredo se bodo poslanci sešli na izredni parlamentarni seji, na kateri bodo po vetu državnega sveta znova glasovali o izvrševanju proračuna in se seznanil z odstopoma ministrov Sama Fakina in Jureta Lebna.

9

Sposobnost obvladovanja motorja po zimskem premoru nekoliko upade

Na slovenskih cestah je lani umrlo 16 motoristov in dva mopedista. Za večjo varnost motoristov zato agencija za varnost v prometu začenja preventivno akcijo.

6

TV Slovenija ima novo direktorico Natalijo Gorščak

Programski svet RTV Slovenija je soglašal z imenovanjem Natalije Gorščak za direktorico televizije. Za soglasje je morala zbrati najmanj 15 svetniških glasov podpore, dobila pa jih je 20. Proti ni glasoval nihče, vzdržali pa so se štirje svetniki.

56

Vox populi: Šarčeva vlada ima nekoliko nižjo, a še vedno visoko podporo

Podpora vladi je v primerjavi s prejšnjim mesecem nekoliko padla, a je še vedno visoka, saj nekaj več kot 60 odstotkov vprašanih delo vlade ocenjuje kot uspešno.

123

Evropski zeleni podprli listo Povežimo se

Na obisku v Ljubljani je bila ena izmed dveh vodilnih kandidatov Evropske stranke zelenih na evropskih volitvah, Ska Keller, njena stranka je namreč podprla listo Povežimo se, katere nosilka je Urša Zgojznik.

28

Janez Janša za Jutarnji list: Arbitraža dopušča tudi dvostranski dogovor

Odločitev arbitražnega sodišča je pravno zavezujoča, a hkrati dopušča tudi dvostranski dogovor za del ali celotno vprašanje meje, je izjavil predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša v pogovoru za hrvaški Jutarnji list.

294

"Že samo, da imajo starejši nekoga ob sebi, jim ogromno pomeni"

Nika Rustja enkrat na teden običe starejša zakonca, ki živita v Ljubljani. Spada med prostovoljce družabnike, ki starejšim meščanom podarijo predvsem svojo družbo, mnogi med njimi so namreč zelo osamljeni.

12

SNS na aprilskem kongresu o vrstnem redu na listi za evropske volitve

Predsedstvo SNS-a je sklenilo, da se bo stranka evropskih volitev udeležila s polno kandidatno listo, torej z osmimi kandidati. Na listi bo tudi predsednik SNS-a Zmago Jelinčič.

11

Na Javorovici slavnostni govornik Milan Kučan pozdravil okoljevarstvene cilje mladih

Na Javorovici nad Šentjernejem se je na spominski slovesnosti ob 75. obletnici tamkajšnjega poboja 113 partizanov IV. bataljona Cankarjeve brigade zbralo približno 2.000 ljudi, slavnostni govornik je bil Milan Kučan.

95

"Pričakujem, da bom delal do 70. leta. Pričakujem tudi vse več delovnih migrantov."

"Mladim je potrebno zagotoviti službe in dostojne plače, ne pa stremeti k temu, da greš iz službe direktno na pokopališče," je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na predlog novega pokojninskega zakona.

24

Štajerska avtocesta se duši v zastojih

Dars ta konec tedna obnavlja več odsekov avtocestnega križa. Največja gneča nastaja pred zaporo na štajerski avtocesti med Blagovico in Vranskim, dela potekajo tudi na primorski in dolenjski avtocesti.

17

Ali bo morala univerza vrniti izplačane dodatke za pripravljenost, bo odločilo sodišče v 30 dneh

Na gospodarskem oddelku okrožnega sodišča v Ljubljani se je odvil edini narok v ponovljenem sojenju v tožbi, s katero ministrstvo za izobraževanje od Univerze v Ljubljani zahteva vrnitev dodatkov, ki so jih fakultete izplačale za pripravljenost.

13

"Politiki bodo čez 20 let umrli, mi pa bomo trpeli njihove posledice"

Po podatkih gibanja Mladi za podnebno pravičnost se je na podnebnih protestih v Ljubljani zbralo 9000 ljudi, v Mariboru in Kamniku po 1000, v Kopru 600, v Novem mestu 400, Slovenskih Konjicah 200, v Ormožu pa 150.

382

Hana Hawlina: Zlo ni stvar le nekaj gnilih jabolk

Kako lahko pride do holokavsta, rasizma in seksizma? V ozadju vseh pojavov je dehumanizacija, gre za proces, ki določenim posameznikom ali skupini ljudem odvzame kvaliteto človeškosti.

26

Kljub pozivom politike in sindikatov se javni zavodi odločajo za prenos čiščenja in drugih storitev na zunanje izvajalce

Medtem ko je koalicija v dogovoru z Levico kot cilj navedla zaposlovanje delavcev pri zunanjih izvajalcih nazaj v javni sektor, pa se javni zavodi še vedno zanimajo za "outsorcing", saj prenos odgovornosti prevlada nad pomisleki sindikatov.

42

Slovenija bo izgnala tri bosanske državljane, domnevno povezane z islamskimi skrajneži

Trije bosanski državljani s prebivališčem v Sloveniji bodo morali zaradi ogrožanja varnosti države, javne varnosti ali javnega reda zapustiti državo, so za STA potrdili na notranjem ministrstvu.

53

Izhodišča nove volilne zakonodaje: prednostni glas, več volilnih enot, načelo domicila ...

Pet pravnikov s področja volilnega prava je pripravilo ustavnopravna izhodišča za uresničitev ustavne odločbe, po kateri del volilne zakonodaje ni v skladu z ustavo, in jih poslalo predsedniku države.

32

Vsaka pokojninska reforma zaostruje pogoje za upokojevanje

Če bo obveljal predlog nove pokojninske zakonodaje, se bo starost ob upokojitvi v primerjavi z letom 1992 povišala za 9 let za moške in 14 let za ženske. Ker se bo zvišala odmera, bodo pokojnine višje.

110

Sindikat ministrstva za obrambo: Nezadovoljstvo vojakov vse večje, in vse manj jih je

Sindikat ministrstva za obrambo je na premierja Marjana Šarca naslovil zahtevo po ureditvi poštenega plačila pripadnikov Slovenske vojske zaradi povečanega obsega dela in obremenitev.

32

Slovenija na repu lestvice obrambnih izdatkov članic Nata

Generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg je danes v Bruslju predstavil poročilo za leto 2018, ki vsebuje tudi zadnje podatke o ocenah obrambnih izdatkov v lanskem letu. Ti kažejo, da je Slovenija na repu 29 članic.

48