Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Zadnje objavljeno

Pred poslanci energetski zakon in kadrovske odločitve

Poslanci nadaljujejo redno junijsko sejo. Tokrat imajo na mizi obravnavo novele energetskega zakona, ki uvaja direktivi, zaradi katerih je Slovenija že dobila opomin Evropske komisije.

Pred interpelacijo Erjavca v DZ-ju pogovor z načelnico Ermenc

Ozadje razrešitve brigadirja Mihe Škerbinca bo članom parlamentarne Komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb pojasnjevala načelnica Generalštaba SV Alenka Ermenc. Zaradi razrešitve sicer v petek ministra Erjavca čaka interpelacija.

11

Programski svet RTV SLO ni podprl predloga sprememb in dopolnitev statuta

Programski svet RTV Slovenija je v okviru razprav glede programsko-produkcijskega načrta za leto 2020 obravnaval tudi možnost dviga RTV-prispevka, predlog sprememb in dopolnitev statuta RTV SLO pa so svetniki zavrnili.

2

Karl Erjavec

Opravičujem se za nerodno izjavo. Vsekakor obsojam kakršno koli nasilje, še posebno na tako zahrbten način!

Šarec: V prihodnosti bomo potrebovali vire energije

Junijska seja DZ-ja se je začela s poslanskimi vprašanji premierju Marjanu Šarcu, ki je odgovarjal na vprašanja glede prenosa primernih stanovanj in zemljišč z DUTB-ja na stanovanjski sklad, v zvezi z bančno kriminaliteto in financiranjem drugega tira.

88

Podpora vladi 60-odstotna

Vlada ima še vedno visoko podporo, za odstotek večjo, kot jo je imela prejšnji mesec. Da je pri delu uspešna, meni 59,7 odstotka vprašanih, slabih 36,8 odstotka njeno delo ocenjuje kot neuspešno.

137

Konec zbiranja zamaškov za dobrodelne namene

Koroško podjetje MPI Reciklaža je organizatorje zbiranja zamaškov obvestilo, da zaradi spremembe tehnologije končuje prevzem zamaškov. Od leta 2007 so predelali skoraj 3.400 ton zamaškov in tako donirali skoraj 950.000 evrov.

20

"Družba bo morala znova vzbuditi spoštovanje do starejših"

Nasilja nad starejšimi ljudmi je vse več, zato je nujno povečati zavedanje, da je kakršna koli oblika njihove zlorabe nedopustna, in nenehno govoriti o tem, poziva zveza društev upokojencev ob svetovnem dnevu ozaveščanja o nasilju nad starejšimi.

29

Bolniki, invalidi in ostareli romali na Brezje

Bolniki, invalidi in ostareli so se podali na 51. narodno romanje k Mariji Pomagaj na Brezje. Mašo je daroval mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl, ki je v pridigi poudaril pomen usmiljenja in pomoči trpečim ljudem.

32

Reševalci si želijo, da ob nesrečah ne bi bili "še dodatno kaznovani"

Po nedavni hudi nesreči reševalca motorista na nujni vožnji v Ljubljani kroži na družbenih omrežjih peticija z zahtevo po spremembi zakonodaje za voznike intervencijskih vozil. Predlogu se pridružujejo tudi v mariborskem zdravstvenem domu.

31

Levica vložila novelo zakona za prenos nepremičnin z DUTB-ja na stanovanjski sklad

Levica je v DZ vložila predlog novele zakona o ukrepih za krepitev stabilnosti bank, s katero želi zagotoviti neodplačen prenos stanovanj in stavbnih zemljišč z DUTB na Stanovanjski sklad RS.

11

Stranke dosegle soglasje glede ukinitve volilnih okrajev

Predstavniki strank so v tretjem krogu pogajanj pri predsedniku republike dosegli načelen dogovor glede sprememb volilne zakonodaje. Doseženo je bilo večinsko soglasje o ukinitvi volilnih okrajev in uvedbi relativnega neobveznega prednostnega glasu.

37

Gorski reševalci opozarjajo planince na sneg in obvezno opremo v gorah

Gorski reševalci so v zadnjih nekaj tednih v gorah reševali že več tujih planincev, ki so zaradi slabe pripravljenosti in opreme ter nepoznavanja razmer obstali v gorah, zato planince opozarjajo na obvezno alpinistično opremo v visokogorju.

1

KPK sumi na nezakonito vplivanje pri tobačnem zakonu

KPK je prejel informacijo, da je pri pripravi predloga o spremembah zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov, ki so ga v DZ vložili poslanci, prišlo do stikov med predstavniki tobačne industrije ter pripravljavci zakona.

83

Erjavec vztraja, da se Knovs zlorablja za politične obračune

Predsednik vlade Marjan Šarec je na vprašanje glede navedb, da vojska ni kršila navodil glede nočnega streljanja na Počku, dejal, da bo moral minister Karl Erjavec stvari pojasniti.

64

Belokranjci in prebežniki: nekatere je strah, drugim se zdi problematika prenapihnjena

V Beli krajini smo preverili, kako se prebivalci soočajo z vse številčnejšimi nezakonitimi prehodi državne meje. Z enim od sogovornikov smo bili dogovorjeni vnaprej, z drugimi smo se v vaseh ob slovensko-hrvaški meji srečali naključno.

168

Novi predsednik Sindikata novinarjev Slovenije je Luka Lukič

Skupščina Sindikata novinarjev Slovenije (SNS) je za novega predsednika izvolila novinarja MMC RTV Slovenija Luko Lukiča, za nov mandat podpredsednice SNS-a pa novinarko STA-ja Alenko Potočnik.

5

Ali bi morali v času volilne kampanje ukiniti javnomnenjske ankete?

Stranke Dobra država, Pirati in Zeleni Slovenije so pripravili spremembe medijske in volilne zakonodaje, ki bi po njihovem prepričanju zagotovile večjo demokratičnost volitev.

68

Pahor: EU mora ustrezno zavarovati zunanje meje pred nezakonitimi migracijami

Predsednik Slovenije Borut Pahor in predsednik Avstrije Alexander Van der Bellen sta na Dunaju priznala, da obstajajo razlike v nekaterih pogledih, ki pa jih je po Pahorjevih besedah mogoče rešiti z dialogom.

16

Mahnič: Zaslišanje Škerbinca postavlja na laž ministra Erjavca

Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) je zaslišala nekdanjega poveljnika Poveljstva sil Miho Škerbinca. Obrambni minister Karl Erjavec meni, da gre za zlorabo komisije.

156