Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Slovenija Mineva 15 let od odkritja grobišča v Hudi Jami

3.3.2024 7:29

Mineva 15 let od odkritja žrtev povojnih pobojev v rovu svete Barbare v Hudi Jami pri Laškem, kjer so našli posmrtne ostanke najmanj 1410 ljudi, večinoma pripadnikov vojaških sil Neodvisne države Hrvaške, domobrancev in civilistov.

Borzni komentar Buffett z goro denarja čaka na naložbene priložnosti

3.3.2024 6:27

Delniški trgi so že v prvih dveh letošnjih mesecih naredili donos, ki bi bil spodoben v vsem letu. Glavno gibalo rasti so UI-delnice. Bitcoin je poletel nad 60 tisoč USD. Je napočil čas za delno rotacijo in vstop v sektorje, kjer so vrednotenja ugodnejša?

Gospodarstvo Število vlog za priklop novih malih sončnih elektrarn je na začetku leta zelo upadlo

2.3.2024 20:25

Lani se je iztekel zelo ugoden sistem neto meritev za lastnike malih sončnih elektrarn. Treba je bilo plačati le razliko med proizvedeno in prevzeto elektriko, glede na razliko pa tudi omrežnino. Zdaj je treba plačati omrežnino za vso elektriko.

Maribor Na Lentu že 45. slovesno obrezali najstarejšo trto na svetu

2.3.2024 17:02

Pred Hišo Stare trte na Lentu so dopoldne opravili 45. rez najstarejše trte na svetu. Po besedah skrbnika trte Staneta Kocutarja je slovesna rez dejanje vstopa vinske trte in njenih častilcev v novo rastno obdobje.

Slovenija Maljevac: Po dunajskem modelu pripravljamo zakon za dolgoročno financiranje stanovanjske gradnje

2.3.2024 16:07

Slovenija se bo v zakonu za zagotovitev sistemske graditve stanovanj zgledovala po dunajskem modelu socialnih stanovanj. To je minister Simon Maljevac napovedal na okrogli mizi v Celju, kjer so govorili o dunajskem modelu, ki temelji na najemništvu.

Gospodarstvo Kako prepoznati kakovostno oljčno olje?

2.3.2024 14:54

Zveza potrošnikov opominja, da je oljčno olje zaradi visoke cene in priljubljenosti pogosto predmet goljufij. Med najbolj razširjenimi oblikami goljufije so mešanje oljčnega olja s cenejšimi olji, napačno označevanje izvora in ponarejanje certifikatov.

Gospodarstvo V slovenskih klavnicah lani zaklali manj prašičev in goveda. Večji zakol pri perutnini.

2.3.2024 8:33

V slovenskih klavnicah so lani zaklali približno 700 konj, 112 tisoč glav goveda, 210 tisoč prašičev, 12 tisoč ovc, 1000 koz, 14 tisoč kuncev in 42,3 milijona kljunov perutnine, je objavil Statistični urad Republike Slovenije (Surs).

Slovenija "Zakon o kulturnih pravicah je korak v pravo smer, če je to edina možnost"

2.3.2024 6:35

Odbor za kulturo državnega zbora je potrdil predlog zakona o uresničevanju kulturnih pravic Albancev, Bošnjakov, Črnogorcev, Hrvatov, Makedoncev in Srbov v Sloveniji. Kaj zakon sploh prinaša? Kaj o njem mislijo predstavniki skupnosti, politika in stroka?

Poplave Več kot 80 kmetov v Žalcu zahtevalo večjo vključenost v reševanje problematike poplavne varnosti

1.3.2024 18:49

Minister za naravne vire in prostor Jože Novak si je v Spodnji Savinjski dolini ogledal stanje ob porečju reke Savinje in se v Žalcu sestal z župani. Medtem se je zunaj protestno zbrala skupina 80 kmetov na traktorjih in s transparenti.

Preberite tudi Props z načelniki upravnih enot o izzivih v letošnjem letu

1.3.2024 18:26

Na ministrstvu za javno upravo je potekalo delovno srečanje med ministrom za javno upravo Francem Propsom ter načelniki upravnih enot.

Slovenija Sistem opozoril 112 prek mobilnih telefonov naj bi bil vzpostavljen do konca leta

1.3.2024 18:22

Ministrstvo za digitalno preobrazbo naj bi kmalu objavilo javni razpis za potrebe sistema javnega obveščanja in alarmiranja prek javnih mobilnih omrežij, ki naj bi bil predvidoma vzpostavljen do konca leta.

Slovenija Robert Golob: Civilna zaščita je struktura, ki jo Sloveniji v svetu zavidajo

1.3.2024 17:45

Ob dnevu civilne zaščite se je Robert Golob zahvalil pripadnikom civilne zaščite za njihovo požrtvovalno delo v lanskem letu. "Ko sistem deluje na najnižjem nivoju, takrat tudi vrhovi sledijo, in ne obratno," je dejal.

Preberite tudi Objavljen javni poziv za zbiranje kandidatur za informacijskega pooblaščenca

1.3.2024 17:00

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je v uradnem listu objavila javni poziv za zbiranje kandidatur oziroma predlogov možnih kandidatov za informacijskega pooblaščenca.

Preberite tudi Ministrstvo z več razpisi za podporo kmetijski dejavnosti

1.3.2024 16:51

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v uradnem listu objavilo štiri razpise za podporo kmetijski dejavnosti.

Slovenija Sodelavci Vala 202: Žrtvovanje dobrih praks na RTV Slovenija pomeni še en medijski samomor

1.3.2024 16:46

"Rezultati in dobro delo v zelo rigidni hierarhiji upravljanja na RTV Slovenija največkrat naletijo le na gluha ušesa in prazne obljube," so se na odstop odgovornega urednika Vala 202 Nejca Jemca odzvali ustvarjalci 2. programa Radia Slovenija.

Preberite tudi Nadaljevanje prekinjene seje državnega sveta predvidoma 11. marca

1.3.2024 16:38

Seja državnega sveta, ki je bila v sredo prekinjena, se bo predvidoma nadaljevala 11. marca, so pojasnili v državnem svetu.

Slovenija Preiskovalna komisija DZ-ja je zaslišala priče, povezane z družbo Pristop

1.3.2024 15:12

Preiskovalna komisija DZ-ja o sumih nezakonitega financiranja strank je zaslišala priče, povezane z družbo Pristop. Pojasnile so, da se o oglaševanju odločajo na podlagi meritev, pa tudi drugih dejavnikov.

Preberite tudi Svet za radiodifuzijo: Predlog zakona o medijih ne sledi minimalnemu standardu vrednot delovanja v družbi

1.3.2024 14:15

Svet za radiodifuzijo meni, da predlog zakona o medijih ne sledi niti ciljem in rešitvam iz preambule predloga niti minimalnemu standardu vrednot delovanja v družbi.

Zdravje Zdravstveni inšpektorat zaradi kršitev v času stavke uvedel dva prekrškovna postopka

1.3.2024 14:11

Zdravstveni inšpektorat je od začetka zdravniške stavke do pretekle srede izvedel 135 inšpekcijskih nadzorov, od tega 96 na podlagi prejetih prijav, druge pa brez prejete prijave.

Slovenija KPK v ugodnem vikendpaketu v Portorožu za ljubljanskega podžupana Logarja zaznal sume korupcije

1.3.2024 12:43

KPK je zoper ljubljanskega podžupana, prvega moža ljubljanske Svobode in prvega nadzornika družbe Istrabenz Turizem Sama Logarja uvedel preiskavo. Logar je lani prenočeval v portoroškem Hotelu Slovenija za 80 evrov na noč.

Slovenija Domovi za starejše tudi po povišanju oskrbnin pričakujejo rdeče številke

1.3.2024 11:38

Z redno marčevsko uskladitvijo stroškov dela, materiala in storitev se bodo povišale oskrbnine v domovih za starejše. Skupnost socialnih zavodov ocenjuje, da bodo v javnih domovih višje za dobre 3 odstotke, v domovih s koncesijo pa za dobrih 6 odstotkov.

Slovenija Odslej višji otroški dodatki, državne štipendije in subvencija študentske prehrane

1.3.2024 10:59

Meje dohodkov za letne pravice ter zneski otroškega dodatka, državne štipendije in njenih dodatkov so se uskladili z rastjo cen življenjskih potrebščin od januarja do decembra lani, ta je bila 4,2-odstotna. Višja je tudi subvencija študentske prehrane.

Ob osmih Peter Kavčič: Zaradi kitajskih električnih avtomobilov bodo cenejši tudi evropski

1.3.2024 9:48

Zaradi cenejših kitajskih električnih avtomobilov bo tudi ponudba takšnih avtomobilov evropskih proizvajalcev boljša in cenovno zanimivejša, je v oddaji Ob osmih dejal Peter Kavčič, urednik portala DoberAvto.si.

Slovenija Kandidatki za ministrico Andreji Katič zelena luč odbora DZ-ja za pravosodje

1.3.2024 9:15

Pred odborom DZ-ja za pravosodje se je predstavila kandidatka za ministrico Andreja Katič, ki je dobila zeleno luč odbora za imenovanje za pravosodno ministrico. Naslednji torek jo bo potrjeval še državni zbor.

Stran 1 od 8
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov