Ob izbruhu afere
Ob izbruhu afere "Čisti prijatelji" se je med preiskovanci ves čas pojavljalo tudi ime župana Murske Sobote, zato Anton Štihec toži državo. Foto: MMC RTV SLO

Župan Murske Sobote želi na ta način opozoriti na to, kako lahko obveščanje uradnih organov povzroči neutemeljen poseg zoper čast in dobro ime, so sporočilli s tamkajšnje občine. Z odvetnikom Francijem Matozom bosta zato naredila vse, da izpostavita nedopustnost tovrstnega povzročanja nepopravljive škode.

Štihec želi preprečiti, da bi se kaj takega ponovilo
Poleg tega želi Štihec s tožbo preprečiti, da bi se kaj podobnega v prihodnosti zgodilo še komu drugemu. Kot pravi, ima kot politik visok prag tolerance, kar pa po njegovih besedah še ne pomeni, da je njegovo ime lahko blateno na ta način.

Po njegovih besedah je preiskava v prostorih občine na dan izbruha afere trajala pet ur, ta čas pa ne on ne njegovi predstavniki za stike z javnostjo niso smeli komunicirati z mediji, da bi pojasnili, kaj se dogaja. Poleg tega se je tedaj ves čas govorilo o petih osumljencih, šele pozneje pa je bilo njegovo ime s tega seznama umaknjeno, vendar tako, da pri tem ni bila dana nobena obrazložitev oz. javno opravičilo, je kritičen.

Tožba, "težka" 5.000 evrov
Župan Murske Sobote je ob tem prepričan, da ima celotna preiskava politično ozadje in da je bil tudi v njegovem primeru skrit političen namen, da se očrni njegovo ime in se ga diskreditira kot župana.

Če bo Štihec s tožbo, "težko" 5.000 evrov, uspel, bo župan ta denar namenil v dobrodelne namene, še pravijo na občini.