Alenka Koren Gomboc je v poslanski skupini SDS-a zamenjala Ljuba Žnidarja. Foto: STA
Alenka Koren Gomboc je v poslanski skupini SDS-a zamenjala Ljuba Žnidarja. Foto: STA

Kot je znano, je Žnidar postal državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Na podlagi volilnih izidov pa po mnenju Državne volilne komisije Žnidarjevo mesto poslanca v času opravljanja nove funkcije pripada Alenki Koren Gomboc, ki je sicer sestrična premierjeve soproge Urške Bačovnik Janša.

Alenka Koren Gomboc je sicer v politiki dejavna zadnjih pet let in je koordinatorica SDS-a za koroško regijo. Pred nastopom poslanske funkcije so se v medijih pojavljale navedbe, da naj bi pred leti zaradi ponarejenega spričevala izgubila službo v lokalni poslovalnici SKB-banke.

Te navedbe je Koren Gombočeva sicer zanikala, dejala je, da je po končani kmetijski šoli v Šentjurju opravila prekvalifikacijo v prodajalko na zasebni šoli Abitura v Celju; trenutno je sicer vpisana na srednjo ekonomsko šolo, a te izobrazbe še ni pridobila.

Glede očitkov je Gombočeva povedala, da ji je nekdo svetoval, da lahko šolanje konča po krajšem postopku. Ko pa je pozneje posumila, da pri tem ni vse v redu, je zadevo sama prijavila pristojnim organom.