Foto: BoBo
Foto: BoBo

Sanja Ajanović Hovnik se za TV Slovenija ni odzvala. A kot je pojasnila za časopis Večer, ni več javna oseba in nima komentarja.

Na Slovenskih železnicah pa na očitke o tem, da so bili razpisni pogoji prirejeni, odgovarjajo, da je bil razpis javen. Zaradi varstva osebnih podatkov imen prijavljenih kandidatov ne razkrivajo. Za oddajo Tarča je direktor Slovenskih železnic Dušan Mes potrdil, da se je nekdanja ministrica na razpis res prijavila. Kot so še pojasnili na Slovenskih železnicah, razgovori s kandidati še potekajo.

Kakšni so pogoji za zasedbo tega delovnega mesta?

Razpis med drugim zahteva pet let izkušenj s podobnimi deli. Prednost bodo imeli kandidati, ki imajo tudi izkušnje na področju kompleksnejših plačnih sistemov in njihove prenove.

Prijave na razpis so bile odprte decembra lani, in sicer devet dni. Najkrajši rok je v tem primeru pet dni. Razpis pa je bil objavljen le nekaj dni po tem, ko so nadzorniki Slovenskih železnic Dušanu Mesu podelili nov štiriletni mandat na čelu družbe. Pred tem pa je bilo mesto vodje sektorja za pravne zadeve in kadre prazno leto in pol.

Gre za delovno mesto med vodilnimi, plača pa znaša največ 75 odstotkov plače generalnega direktorja, kar bo zneslo do okoli 8400 evrov bruto.

Sicer pa, kot je znano, je delovno mesto na Slovenskih železnicah v preteklosti našlo že kar nekaj tistih, ki so pred tem delovali v politiki.

Priredili razpis za nekdanjo ministrico?