Borut Ambrožič vztraja, da je njegovo magistrsko delo avtorski izdelek. Foto: BoBo
Borut Ambrožič vztraja, da je njegovo magistrsko delo avtorski izdelek. Foto: BoBo

"Odboru sem ponovno ponovil, da ne vidim nobenega razloga za odstop ali izstop. Zlasti zato, ker sta oba moja mentorja in del stroke imeli možnost vpogleda v mojo nalogo in zagotavljajo, da gre za individualno delo, ki je nastajalo tekom šestih let in v zadostni meri zadostuje kriterijem znanstvenoraziskovalnega dela. Odbor je to sprejel, ampak so sprejeli tudi predlog sveta stranke. Pot tako nadaljujem kot nepovezani poslanec," je povedal za MMC.
Na vprašanje, ali se bo morda pridružil drugim nepovezanim poslancem, je Ambrožič odgovoril: "Naša usoda je bila sprovocirana zlonamerno s strani t. i. stricev iz ozadja z namenom razbijanja homogene skupine. Ampak so pri tem pozabili, da dobro na koncu vedno prevaga. Zato je neki naš skupni nastop nepredstavljiv," je sklenil.
Se je program zmotil?
Spomnimo, računalniški program za preverjanje plagiatov je odkril, da naj bi bil večji del Ambrožičeve magistrske naloge prepisan iz diplomskega dela študentke ljubljanske ekonomske fakultete.
Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je pozval Ambrožiča k odstopu, a je ta ves čas zatrjeval, da nima razlogov za odstop z mesta poslanca oz. za izstop iz stranke. Čeprav so mu ponujali mesto v stranki, to Ambrožiča ni prepričalo in je vztrajal pri funkciji poslanca. Z današnjim dnem pa tako ni več del poslanske ekipe Pozitivne Slovenije.