Se upravi Vzajemne maje stolček? Foto: MMC RTV SLO
Se upravi Vzajemne maje stolček? Foto: MMC RTV SLO
Kaj čaka Vzajemno?

Direktor Agencije za zavarovalni nadzor Mihael Perman je tako zavrnil informacije v javnosti, ki se nanašajo na to, da Boštjan Aver ni več prvi mož Vzajemne in da je agencija že imenovala izredno upravo. Na agenciji podrobnosti postopka za zdaj nočejo razkriti, vendar Perman priznava, da možnost uvedbe izredne uprave proučujejo že nekaj časa.

Po poročanju Radia Slovenija je Perman potrdil, da so na Vzajemno zdravstveno zavarovalnico poslali obvestilo o začetem postopku, vendar bo imelo vodstvo Vzajemne (to do nadaljnjega posluje s polnimi pooblastili) zdaj nekaj časa, da se izreče glede načrtovanega ukrepa agencije. O morebitnih pripombah pa se bo nato znova izrekel senat agencije, ki glede tega izda odločbo, na katero pa je mogoče le še sodno varstvo.

Vzajemna: Odgovor na poziv v osmih dneh
Iz Vzajemne, kjer sicer izjav ne dajejo, so sporočili, da se napovedani ukrepi agencije nanašajo pretežno na pomanjkljivosti pri delovanju nadzornega sveta, na poziv agencije pa se bodo po njihovih besedah odzvali v osmih dneh.

Če bo odločba postala pravnomočna, bo agencija za zavarovalni nadzor imenovala dva ali več članov začasne uprave, sama pa avtomatično postala nadzorni svet. Tako je izredna skupščina, ki je sklicana za 6. november in na kateri želijo upokojenci zamenjati nadzorni svet pod vprašajem, še poroča Radio.

Kaj čaka Vzajemno?