Bo Šoltes predlagal premierju Pahorju, da Križanič odide? Foto: EPA
Bo Šoltes predlagal premierju Pahorju, da Križanič odide? Foto: EPA

Razlog za to odločitev še ni znan, poroča spletni portal tednika Demokracija, povezan pa naj bi bil s Splošno plovbo Portorož in prenosom deležev v tej družbi.

Predstavnica sodišča za odnose z javnostmi Nina Furman je za MMC pojasnila, da o tem do jutrišnje novinarske konference ne dajejo komentarjev. Sodišču bodo namreč o tej temi spregovorili v sredo na novinarski konferenci ob izdaji porevizijskega poročila o smotrnosti pri neodplačnem prenosu, nakupu in prodaji kapitalske naložbe v delež družbe Splošna plovba Portorož. Ob tem je Furmanova še dodala, da danes ni bilo seje senata sodišča.

Na njej bodo predstavniki Računskega sodišča predstavili ugotovitve glede izvedbe popravljenih ukrepov ministrstva za finance in vlade o ureditvi razmerij med državo in Slovensko odškodninsko družbo ter evidentiranju poslov za račun države.

V sredo bo objavljeno porevizijsko poročilo o odpravi ukrepov. Predhodno revizijsko poročilo je dostopno na spletnih straneh Računskega sodišča.


S finančnega ministrstva odziva ni. V tamkajšnji službi za stike z javnostmi so dejali le, da minister Križanič z omenjenim sklepom ni bil uradno seznanjen, zato se nanj ne more odzvati.
Zaradi predloga Računskega sodišča v zvezi z neurejenostjo problematike zabojnikov je odšel tudi minister za okolje Karl Erjavec.