Boscarolu še eno priznanje. Foto: BoBo
Boscarolu še eno priznanje. Foto: BoBo
Nagrada Ivu Boscarolu

Podjetnik Ivo Boscarol je ob prejemu priznanja poudaril, da ima ta nagrada "to prednost, da se na izid ne da vplivati". Pomeni pa mu veliko obvezo za trud tudi v prihodnje in motivacijo za še večje uspehe. Poudarja, da se v Pipistrelu trudijo delati na dolgi rok in na prvo mesto postavljati vrednote, kar se odraža tudi v dejstvu, da delajo na do okolja prijazen način.

Odgovorna urednica Dela Romana Dobnikar Šeruga pa je poudarila, da "bolj kot kdaj koli potrebujemo dobre zgodbe, junake dela, zglede, ki dokazujejo, da je dobro delo vrednota, da se pošteno delo izplača in da se upoštevanje širših interesov in skrb za skupnost prej ali slej bogato obrestujeta".

Pestro leto 2011
Boscarolovo podjetje Pipistrel je v zadnjih mesecih prejelo tudi nagrado Nase, saj je njihovo ultralahko letalo zmagalo na mednarodnem tekmovanju malih osebnih letal kot najbolj do okolja prijazno in vzdržljivo letalo. Nato ga je z zlatim redom za zasluge odlikoval tudi predsednik države Danilo Türk.

Nominirance izbralo uredništvo
Bralci časnika Delo pa so zdaj Boscarola izglasovali še za Delovo osebnost. Izbrali so med desetimi nominiranci, ki jih je decembra izbralo uredništvo. Nominirani so bili podjetniki Marjan Batagelj, Ivo Boscarol in Anka Lipušček Miklavič, zdravnika Aleksander Doplihar in Leon Meglič, pisatelj Zorko Simčič, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič, maneken Alen Kobilica, hokejist Anže Kopitar in astrofizik Anže Slosar.

Nagrade podeljujejo od leta 2006
Lani je Delovo priznanje za osebnost leta prejel zamejski pisatelj Boris Pahor, leta 2009 zdravnik Erik Brecelj, leta 2008 športnik Primož Kozmus in leta 2007 zdravnik Borut Geršak. Leta 2006 so bili nagrajenci štirje; ljubljanski župan Zoran Janković, tedaj še podjetnica Zofija Mazej Kukovič, športnica Petra Majdič in pesnik Boris A. Novak.

Nagrada Ivu Boscarolu