Bratuškova cilja na DZ in svojo novo vlado. Foto: BoBo
Bratuškova cilja na DZ in svojo novo vlado. Foto: BoBo

Na današnji novinarski konferenci je Bratuškova ocenila, da se je v nedeljo pokazalo, da ima leva sredina večji potencial, a je težava razdrobljenost glasov. Po njeni oceni gre zagotovo za poraz levosredinske opcije, čeprav je na volitvah v absolutnem številu dobila več glasov kot desnica.

Bratuškova je prepričana, da bi drugačna in bolj združena sestava bistveno spremenila izid na volitvah. "Naša skupna odgovornost je, da se ta scenarij ne ponovi več," je poudarila in dodala, da si bo sama prizadevala za povezovanje leve sredine, ki bi enotno in močno nastopila na državnozborskih volitvah ter osvojila prepričljivo večino.

Ponuja roko vsem
Ob tem je Bratuškova pojasnila, da zaradi vseh dogodkov v zadnjem času - razkolu PS-ja in njenem odstopu z mesta premierke - na evropskih volitvah ni dejavno sodelovala. "Sem pa prepričana, da bi nosilec liste PS-ja Jože Mencinger brez dogodkov, ki so se zgodili v moji nekdanji stranki, absolutno postal evropski poslanec," je dodala.

Se pa s svojo stranko zagotovo podaja na državnozborske volitve. V soboto bodo ustanovili stranko oziroma zavezništvo, ki si bo po njenih besedah prizadevalo povezati različna gibanja, ki pa imajo hkrati podobne poglede na to, kaj je v Sloveniji potrebno za razvoj družbe. Na vprašanje, katere stranke konkretno naslavlja, pa je odgovorila, da "vse iz te leve sredine, manjše, večje, nove ...". Ponujajo namreč roko vsem, ki so pripravljeni delati in zagovarjati socialno državo ob hkrati uspešnem tržnem gospodarstvu, je še dejala.