Virant je odstopil z mesta predsednika stranke. Foto: BoBo
Virant je odstopil z mesta predsednika stranke. Foto: BoBo
Izjava Gregorja Viranta ob odstopu

Lista DL je na volitvah zbrala le dober odstotek glasov volivcev.

"To je bila edina mogoča in možna poteza, skladna s standardi politične kulture. Gremo na kongres, kjer bomo izvolili novo vodstvo. Imamo izredno močan program, s katerim bomo šli na volitve. Tisti, ki so stranko podpirali zaradi mene, naj jo podpirajo še naprej. Ne želimo biti del levo-desnih političnih delitev. Mi smo klasična evropska liberalna stranka in bomo to tudi ostali. O predsedniku se bomo še pogovorili. Želim, da bi bil to nekdo, ki zastopa vrednote, za katere smo se borili. Mislim, da se bom od politike počasi oddaljil, se posvetil družini in stroki. Državljanska lista pa bo ostala v mojem srcu," je za TV Slovenija pojasnil Virant.

"Žal nam je, da ni na volitve prišlo več ljudi in da DL ni dosegla boljšega rezultata. Prepričan sem, da bi stranka boljši rezultat zaslužila," je dodal.

Povolilna politična tektonika
Ni pa gotovo, da so politični premiki s tem končani. V ponedeljek naj bi se sestalo vodstvo Socialnih demokratov, potem ko so na evropskih volitvah dobili zgolj en mandat. Solidarnost pa vabi vse leve sile, naj sedejo za isto mizo - že jutri.

Izjava Gregorja Viranta ob odstopu