Člane nove vlade je sprejel predsednik republike Borut Pahor. Foto: BoBo
Člane nove vlade je sprejel predsednik republike Borut Pahor. Foto: BoBo
Vlada na obisku pri predsedniku Pahorju

Predsednik Pahor je opozoril, da je vladi naloženo nehvaležno delo, da "spričo svojih pooblastil in moči dostikrat ukrepa hitro, sem in tja morda premalo premišljeno, ampak neizogibno". Vlada, DZ in predsednik republike morajo po njegovem mnenju delati skupaj, kot tudi s socialnimi partnerji, delodajalci, delojemalci in drugimi nevladnimi organizacijami.

"Vrata predsedniške palače za sodelovanje so odprta," je dejal Pahor in dodal, da so po njegovem mnenju dolžni, da vsak izmed njih v okviru svojih pooblastil dela po svojih najboljših močeh v skupno dobro. Bratuškovi in njeni ekipi pa je zaželel vse dobro ter veliko poguma in sreče. "Ampak sreča je na strani pogumnih ljudi," je še dodal Pahor.

Bratuškova je odgovorila, da so tudi njena vrata in vrata njenih sodelavcev "vedno odprta za dobre pobude", z ekipo pa da "z velikimi koraki" stopajo naprej za ljudi in državo". Znova se je tudi zahvalila članom vlade, da so bili "v teh težkih časih" pripravljeni stopiti na pot. "Vsi, ki smo tukaj, verjamemo, da se da, če ne, tukaj ne bi stali," je še povedala Bratuškova.

Projekt Slovenija 2030
Pahor je na srečanju s člani vlade opozoril tudi na projekt Slovenija 2030, s katerim skuša zbrati "vse intelektualne in druge razpoložljive moči naše družbe in države". V okviru projekta pa bo na gradu Brdo 23. aprila potekala tudi konferenca.

"Naš projekt je v tem hipu Slovenija 2013, ker mislim, da je pred nami ključno leto in da se tega vsi mi še kako dobro zavedamo," je ob tem opozorila Bratuškova. Novo vlado po njenih besedah čaka trdo delo, a se tega ne bojijo, saj vedo, da bo preprek veliko, a so se pripravljeni spopasti z njimi.

Slovenija je stabilna država
Premierka je poudarila, da je Slovenija stabilna država in da "kakršne koli primerjave s Ciprom v tem delu in času niso potrebne niti primerne". Po njenem mnenju Slovenija lahko rešuje vse svoje težave.

Vlada na obisku pri predsedniku Pahorju