Predsednik vlade Miro Cerar je bil osrednji gost jubilejne oddaje Odmevi. Foto: BoBo
Predsednik vlade Miro Cerar je bil osrednji gost jubilejne oddaje Odmevi. Foto: BoBo

Predsednik vlade je vnovič poudaril, da so kazalci Slovenije dobri in spodbudni, kar je precej drugače kot v času, ko je njegova vlada nastopila mandat in so nekatere stranke na pomoč klicale trojko. Ob tem je premier dejal, da se trudijo tudi za gospodarstvo, "vlada dela veliko pri spodbujanju odprtosti Slovenije in povečevanju tujih investicij." Povedal je tudi, da vlada veliko vlaga v znanost.

Glede prodaje NLB-ja je premier dejal, da je zavezo Bruslju, da bo NLB prodan do konca leta 2017, dala vlada Alenke Bratušek, sam postopek pa vodi SDH. "Kot predsednik vlade pa pričakujem, da bo SDH upošteval vse morebitne nove in izjemne okoliščine in da - če bo ta prodaja izpeljana - naj bo tako, da davkoplačevalci ne bodo utrpeli večje škode."

Pri drugem tiru se ne sme ponoviti Teš 6
Veliko kritik na račun vlade je letelo na napovedano zdravstveno reformo, ki po mnenju opozicije poteka prepočasi. Cerar je ob tem dejal, da se ministrica za zdravje s tem ukvarja intenzivno, vlada pa namerava te procese tudi pospešiti. Dodal je, da bo vlada namenila več denarja za skrajšanje čakalnih vrst.

Spregovoril je tudi o gradnji drugega tira, za katero je dejal, da se bo začela letos, projekt pa se bo končal v nekaj letih. Premier ob tem poudarja, da je pri projektu treba vztrajati in pri tem biti pazljiv, da se ne ponovi zgodba s šestim blokom Termoelektrarne Šoštanj.

Vabljeni k ogledu pogovora s predsednikom vlade.

Cerar o očitkih opozicije in bilanci njegove vlade
Cerar o očitkih opozicije in bilanci njegove vlade