Miro Cerar:
Miro Cerar: "Ko se zdi, da se časi in svet sukajo v nepredvidljive strani, je dobro imeti ob sebi stranko in prijatelje, ki pri ključnih zadevah preprosto ne popuščajo. Taki smo. In taki gremo po zmago." Foto: BoBo

zapisal v pisnem nagovoru članom.

Stranko si želi Miro Cerar znova "uspešno popeljati na državnozborske volitve", saj meni, da stranka v letošnjo volilno tekmo vstopa opremljena "z dobro bilanco in še boljšim programom, z odločnim vodstvom in odličnimi kandidati".

Mandat predsednika največje vladne stranke SMC-ja Cerarju poteče junija. Čeprav bi lahko stranko začasno vodil kot v. d., se je odločil preveriti zaupanje med člani 10. marca na volilnem kongresu. Tako bo stranka v volilno kampanjo vstopila z jasnim vodstvom.

"Nadaljevati želimo začeto"
Cerar je v pisnem nagovoru članom opredelil, da je SMC socialno-liberalna stranka oz. stabilna levosredinska opcija, ki združuje svobodomiselne, povezovalne in verodostojne predstavnike. "Kot boste videli v našem programu za prihodnji mandat, znamo naše vrednote in vizije prevesti v konkretne, realne projekte. In kot boste kmalu videli na kandidatni listi in v predvolilnem procesu, v našo politiko reševanja konkretnih problemov verjame vedno več uglednih osebnosti iz vse Slovenije," je zapisal Cerar pred marčevskim kongresom in dodal, da bodo prihodnji meseci za stranko prelomnega pomena, zato od vsakega izmed članov pričakuje polno angažiranost in nepopustljivo vztrajanje.

Pismo je predsednik sklenil z geslom stranke Mirno in stabilno naprej.