Sova je po besedah avtorjev anonimke izgubila vso operativno sposobnost. Foto: MMC RTV SLO
Sova je po besedah avtorjev anonimke izgubila vso operativno sposobnost. Foto: MMC RTV SLO

Na srečanju namerava Klemenčiču povedati svojo oceno oz. se temeljito pogovoriti o očitkih, do takrat pa o tem ne more povedati kaj več, je dejal Cerar ob robu kmetijskega sejma Agra.

Cerar je pisno poročilo zahteval po tem, ko so mu anonimni "zaskrbljeni uslužbenci Sove" po elektronski pošti posredovali "naznanilo suma kršitev zakona o integriteti in preprečevanju korupcije s strani direktorja Sove", ki so ga na začetku julija poslali Komisiji za preprečevanje korupcije.

Hudi očitki na Klemenčičev račun
V pismu, ki ga je objavil portal Požareport, so premierja opozorili na razmere v Sovi in ga pozvali, naj se končno poglobi v Klemenčičevo delo in na Sovi naredi red. Sova je namreč po njihovih ocenah pod vodenjem Klemenčiča izgubila vso operativno zmogljivost spoprijemanja s trenutno najresnejšimi varnostnimi grožnjami, saj je skoraj v celoti odvisna od obveščevalnih podatkov tujih služb.

Protikorupcijski komisiji so zaradi suma korupcije prijavili še enega visokega uslužbenca Sove, ki ga sumijo zlorabe položaja pri pridobitvi službenega vladnega stanovanja oz. službenih stanovanj za tretje osebe.

Klemenčič je v nedavnem sporočilu za javnost zatrdil, da v Sovi ni nikakršnega alarmantnega stanja in kaosa.